Betalen

Bij Plexideal kunt u op veel verschillende manieren betalen via: Ideal, Bancontact, Creditcard, Klarna achteraf betalen/gespreid betalen, Paypal.

Het is bij ons mogelijk om achteraf te betalen. Wel zo makkelijk en prettig.

Jazeker. Na het plaatsen van uw bestelling ontvang u van ons een factuur die voldoet aan de Nederlandse standaard en eisen.

Onze producten

Polymethylmethacrylate, ofwel plexiglas, laat ongeveer negentig procent van het licht door. Het wordt daarom vaak gebruikt ter vervanging van glas.

Voordelen plexiglas ten opzichte van glas:

• Het is lichter dan glas.
• Het versplintert niet.
• Het is eenvoudig in allerlei vormen te produceren.
• Het laat meer licht door dan gewoon glas.
• Plexiglas is 30 keer sterker dan glas.
• Het is UV- en weersbestendig, daardoor geschikt voor outdoor toepassingen.


Technische eigenschappen

• Glastemperatuur Tg: 110 °C
• Thermische geleiding: 0,07-0,21 W/m.K
• Lineair thermische uitzetting: 7,7·10-5 m/K
• Vicat verwerkingspunt: 112 °C
• Vervormingstemperatuur: 150-175 °C
• Brekingsindex: 1,489
• Rockwellhardheid: M102
• Rek tot breuk: 3,5 %
• Slagsterkte: 16 KJ/m²
• Treksterkte: 80 MPa
• Trekmodulus: 3200 MPa
• Buigsterkte: 116 MPa
• Elasticiteitsmodulus: 3210 MPa
• Waterabsorptie: 0,21 %
• Geur: geen
• Smaak: geen
• Massadichtheid: 1190 kg/m³

Plexiglas, ook wel PMMA genoemd, is lichter dan glas. Deze kunststof wordt daarom veel gebruikt om gewichtsbesparing te realiseren. Ook transparantie speelt een belangrijke rol. Daarom worden transparante geluidsschermen vaak vervaardigd uit plexiglas. Het materiaal is minder impactbestendig dan glas, maar vele malen veiliger. Door innovatie zijn er tegenwoordig meerdere soorten plexiglas op de markt verkrijgbaar die behoorlijk impactbestendig zijn.

Enkele voorbeelden waarvoor plexiglas wordt gebruikt:

• Caravanramen en –vensters
• Ramen en vensters van boten
• Ramen van heftrucks
• Aquaria
• Machine afkapping

Omdat wij werken met veel verschillende productiemethodes kunnen we ook platen van plexiglas op maat zagen. Hiervoor gebruiken we hoogwaardige machines. Deze machines zijn in staat om kunststof halffabricaten, zowel speciale maten als vormen en losse onderdelen, te vervaardigen uit plaatmateriaal.

Voorbereiding
Voordat wij de platen zagen, is het belangrijk om stil te staan bij het type plexiglas dat u voor uw product(en) wilt gebruiken. Tussen gegoten plexiglas of geëxtrudeerd plexiglas zitten verschillen. We lichten dit graag toe.

Gegoten plexiglas zagen
Voor het op maat zagen van gegoten plexiglas maken we gebruik van een machine die overeenkomsten vertoont met een cirkelzaag met een fijn getand zaagblad. Een fijn getand zaagblad zorgt ervoor dat het materiaal op een lage snelheid mooi en strak wordt gezaagd.

Geëxtrudeerde plexiglas zagen

Om geëxtrudeerd plexiglas te zagen, is het van groot belang dat de machine voorzien is van een zeer fijn getand zaagblad met bijvoorbeeld een Widia vertanding. Dit zaagblad is te vergelijken met een decoupeerzaagblad.

Een plaat van geëxtrudeerd plexiglas komt het best tot zijn recht als de plaat haaks wordt gezaagd. Vervolgens moet het vervaardigd product onbewerkt, in bijvoorbeeld een kozijn, sponning of beglazingsprofiel, worden geplaatst.

Plexiglas lasersnijden wij met hoogwaardige lasermachines. Deze machines zijn in staat om kunststof halffabricaten, zoals specifieke maten of vormen en losse onderdelen, te vervaardigen uit plaatmateriaal.

Waarom plexiglas lasersnijden?
• Hoge productie snijsnelheid
• Volledig braamvrij
• Kleine snedebreedte
• Gladde snede zonder oxidevorming
• Nauwelijks invloed van warmte. Product tolerantie is gemakkelijk te behouden
• Werkt snel en flexibel
• Het proces van lasersnijden

Een laserstraal kan met hoge precisie een klein oppervlak verhitten. Hierdoor is de laser in staat om het materiaal te scheiden door het te laten smelten, verbranden of verdampen. Tijdens het lasersnijden wordt het laserlicht via spiegels naar de snijkop van de laser gebracht. De snijkop focusseert de laserstraal met behulp van een lens op het te snijden metaal en omringt de laserstraal coaxiaal met een snijgas.

Door de inzet van spiegels kan de laserkop bij het lasersnijden vrij over het laser bed bewegen (vliegende optiek), terwijl de resonator op een plek blijft staan. Het grote voordeel hiervan is dat de snijkop tijdens het lasersnijden sneller over het materiaal kan bewegen en van richting kan veranderen.

Lasersnijden wordt naast het bewerken van kunststof ook toegepast bij het bewerken van hout en metaal.

Plexiglas of acrylaat is vanwege de thermoplastische eigenschappen zeer buigzaam. Voor het buigen van plexiglas beschikken wij over speciale machines, waaronder een buigapparaat voorzien van gloeidraad. Deze machines kunnen het materiaal in elk gewenste vorm buigen. U kunt bij ons dan ook altijd terecht voor het buigen van plexiglas op maat!

Het proces van plexiglas buigen

De plexiglas plaat leggen we voor een aantal minuten op een gloeidraad, totdat de plaat een temperatuur bereikt van circa 160 graden Celsius. Gedurende dit proces controleren we regelmatig of de plaat week is waar de buiging moet plaatsvinden. Vervolgens wordt de plaat gebogen.

Nadat de plaat in de juiste stand is gebogen, moet de buiging worden gefixeerd. Hiervoor maken we gebruik van onder andere lijmklemmen. Na de fixering laten we het plexiglas minimaal drie minuten afkoelen. Als het materiaal is afgekoeld, blijft de plaat in de gebogen stand staan.

Er zijn verschillende soorten plexiglas waardoor er ook verschillende prijzen zijn. Hieronder gaan wij u uitleggen wat het verschil is tussen deze 2 verschillende soorten.

Geextrudeerd plexiglas oftewel ‘budget plexiglas’
Geextrudeerd plexiglas bieden wij vanuit de webshop aan onder de naam budget plexiglas. Geextrudeerd plexiglas wordt in de productie gewalst om de juiste dikte te krijgen. Hierdoor zit er spanning in het materiaal waardoor het sneller kan breken tijdens het bewerken.

‘Gegoten Plexiglas’ oftewel ‘plexiglas’
Gegoten Plexiglas wordt in de webshop onder de naam ‘plexiglas’ aangeboden. Gegoten plexiglas wordt in de productie gegoten in plaats van gewalst waardoor er minder spanning in het materiaal zit. Hierdoor kunt u het materiaal makkelijker en beter bewerken waardoor het minder snel breekt.

Bij beide soorten ziet u geen verschil in de helderheid.
Als u een plaat nodig hebt waarbij geen bewerkingen moeten gebeuren raden wij u aan om voor ‘budget plexiglas’ te gaan kiezen. Hierdoor bespaard u uiteraard in de kosten.

Voor deze vraag bestaat er een kort antwoord: het kwaliteitsverschil is er eigenlijk vrijwel niet. Het enige verschil is dat het twee verschillende merken zijn met twee verschillende prijzen. Wij bieden HPL aan als on huismerk!

Levering en verzending

Wij proberen elke bestelling binnen 2 tot 5 werkdagen uit te leveren. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleent. Indien de levering langer dan 5 werkdagen gaat duren dan brengen wij de klant hiervan op de hoogte. Wanneer de producten klaar voor verzendingen zijn ontvangt u per email een track en trace code zodat uw bestelling te volgen is.

De verzendkosten hangen af van de afmetingen en het gewicht van de bestelling. Op de bestelpagina (voordat u de bestelling plaatst) krijgt u een overzicht van de totale verzendkosten.

Onze kleine pakketten worden door DPD geleverd. Grotere bestellingen worden geleverd door Regio Express of door Offsize Parcel.

Ja dat kan. Ons afhaaladres is de Karel Doormanstraat 1D te Emmen. Op de bestelpagina kunt u op de optie “afhalen in Emmen” klikken en selecteren. Na het plaatsen van de bestelling nemen wij zo snel mogelijk contact met u op voor het inplannen van een afhaalafspraak.

Het kan zijn dat een bestelling uit meerdere pakketten bestaat en dat daarom niet in één keer uitgeleverd word. Van ieder pakket ontvangt u een track- en trace code. Mocht er toch nog een iets ontbreken dan kan er contact worden opgenomen met onze klantenservice.

Het kan zijn dat de order bij een DPD Parcel Shop afgeleverd is. In dat geval worden zendingen die niet binnen 7 werkdagen afgehaald worden weer teruggezonden. Neem in dit geval contact op met de klantenservice zodat we samen kunnen kijken naar een oplossing.

Met de DPD Pakketservice zorgen wij ervoor dat elk pakket 100% CO₂ neutraal wordt verzonden. Zo dragen wij ook een steentje bij in duurzaamheid op het gebied van transport.

Annuleren en retourneren

Als bestellingen nog niet op maat gezaagd zijn dan kunnen deze nog worden geannuleerd. Wil je graag een bestelling annuleren? Neemt u altijd eerst contact met ons op. Zie contactgegevens en openingstijden van onze klantenservice.

Bij het bestellen van producten in standaardmaten heeft u de mogelijkheid de overeenkomst te ontbinden gedurende 14 dagen. Deze bedenktijd gaat in op de dag na ontvangst van het product. Voor producten die voor u op maat zijn gemaakt, geldt geen herroepingsrecht. Al onze accessoires en hele platen zijn dus te retourneren. Neemt u altijd eerst contact met ons op. Zie contactgegevens en openingstijden van onze klantenservice.

Neemt u altijd eerst contact met ons op. Onze klantenservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 0591-745220. Desgewenst kun je ook een e-mail sturen naar: info@plexideal.nl vergezeld met o.a. foto’s van de beschadiging. Stuur zoveel mogelijk relevante informatie mee, zodat wij je sneller van dienst kunnen zijn. Wij zullen je informeren wat te doen met het beschadigde product.

Voordat een product retour kan is het belangrijk dat het ons duidelijk is dat de producten die onbeschadigd en dus nog in goede staat zijn. Ook hebben wij het ordernummer nodig. Neemt u altijd eerst contact met ons op. Zie contactgegevens en openingstijden van onze klantenservice.

Nadat wij de retourbestelling in ontvangst hebben genomen en deze te hebben gecontroleerd zullen zij middels een creditfactuur het bedrag binnen 14 werkdagen retourneren. De kosten voor het terugzenden komen voor rekening van opdrachtgever.

Garantiemogelijkheden en schade

Neem a.u.b. binnen 2 werkdagen contact op met klantenservice, zodat wij voor een juiste oplossing kunnen zorgen. Gooi de verpakking niet weg. Wij hebben namelijk foto’s nodig van de producten en ook van de verpakking.

Neem a.u.b. binnen 2 werkdagen contact op met klantenservice. Wij streven er naar om dan met een snelle en gepaste oplossing te komen om het probleem op te lossen.

Het kan zijn dat een bestelling in meerdere pakketten word geleverd en dat daarom niet de gehele bestelling in één keer uitgeleverd word. Van ieder pakket ontvangt u een track- en trace. Mocht er toch nog een iets ontbreken dan kan er contact worden opgenomen met onze klantenservice.

Op de producten uit ons assortiment zit er minimaal 6 maanden garantie. Voor verdere vragen over de garantie kun je terecht in onze algemene voorwaarden.