Betalen

Bij Plexideal kunt u op veel verschillende manieren betalen. Ideal Bancontact SEPA overboeking Creditcard Klarna achteraf betalen/gespreid betalen Paypal

Producten

Polymethylmethacrylate, ofwel plexiglas, laat ongeveer negentig procent van het licht door. Het wordt daarom vaak gebruikt ter vervanging van glas. Voordelen plexiglas ten opzichte van glas: Het is lichter dan glas. Het versplintert niet. Het is eenvoudig in allerlei vormen te produceren. Het laat meer licht door dan gewoon glas. Plexiglas is 30 keer sterker dan glas. Het is UV- en weersbestendig, daardoor geschikt voor outdoor toepassingen. Technische eigenschappen Glastemperatuur Tg: 110 °C Thermische geleiding: 0,07-0,21 W/m.K Lineair thermische uitzetting: 7,7·10-5 m/K Vicat verwerkingspunt: 112 °C Vervormingstemperatuur: 150-175 °C Brekingsindex: 1,489 Rockwellhardheid: M102 Rek tot breuk: 3,5 % Slagsterkte: 16 KJ/m² Treksterkte: 80 MPa Trekmodulus: 3200 MPa Buigsterkte: 116 MPa Elasticiteitsmodulus: 3210 MPa Waterabsorptie: 0,21 % Geur: geen Smaak: geen Massadichtheid: 1190 kg/m³

Plexiglas, ook wel PMMA genoemd, is lichter dan glas. Deze kunststof wordt daarom veel gebruikt om gewichtsbesparing te realiseren. Ook transparantie speelt een belangrijke rol. Daarom worden transparante geluidsschermen vaak vervaardigd uit plexiglas. Het materiaal is minder impactbestendig dan glas, maar vele malen veiliger. Door innovatie zijn er tegenwoordig meerdere soorten plexiglas op de markt verkrijgbaar die behoorlijk impactbestendig zijn. Enkele voorbeelden waarvoor plexiglas wordt gebruikt: Caravanramen en –vensters Ramen en vensters van boten Ramen van heftrucks Aquaria Machine afkapping

Omdat wij werken met veel verschillende productiemethodes kunnen we ook platen van plexiglas op maat zagen. Hiervoor gebruiken we hoogwaardige machines. Deze machines zijn in staat om kunststof halffabricaten, zowel speciale maten als vormen en losse onderdelen, te vervaardigen uit plaatmateriaal. Voorbereiding Voordat wij de platen zagen, is het belangrijk om stil te staan bij het type plexiglas dat u voor uw product(en) wilt gebruiken. Tussen gegoten plexiglas of geëxtrudeerd plexiglas zitten verschillen. We lichten dit graag toe. Gegoten plexiglas zagen Voor het op maat zagen van gegoten plexiglas maken we gebruik van een machine die overeenkomsten vertoont met een cirkelzaag met een fijn getand zaagblad. Een fijn getand zaagblad zorgt ervoor dat het materiaal op een lage snelheid mooi en strak wordt gezaagd. Geëxtrudeerde plexiglas zagen Om geëxtrudeerd plexiglas te zagen, is het van groot belang dat de machine voorzien is van een zeer fijn getand zaagblad met bijvoorbeeld een Widia vertanding. Dit zaagblad is te vergelijken met een decoupeerzaagblad. Een plaat van geëxtrudeerd plexiglas komt het best tot zijn recht als de plaat haaks wordt gezaagd. Vervolgens moet het vervaardigd product onbewerkt, in bijvoorbeeld een kozijn, sponning of beglazingsprofiel, worden geplaatst.

Plexiglas lasersnijden wij met hoogwaardige lasermachines. Deze machines zijn in staat om kunststof halffabricaten, zoals specifieke maten of vormen en losse onderdelen, te vervaardigen uit plaatmateriaal. Waarom plexiglas lasersnijden? Hoge productie snijsnelheid Volledig braamvrij Kleine snedebreedte Gladde snede zonder oxidevorming Nauwelijks invloed van warmte. Product tolerantie is gemakkelijk te behouden Werkt snel en flexibel Het proces van lasersnijden Een laserstraal kan met hoge precisie een klein oppervlak verhitten. Hierdoor is de laser in staat om het materiaal te scheiden door het te laten smelten, verbranden of verdampen. Tijdens het lasersnijden wordt het laserlicht via spiegels naar de snijkop van de laser gebracht. De snijkop focusseert de laserstraal met behulp van een lens op het te snijden metaal en omringt de laserstraal coaxiaal met een snijgas. Door de inzet van spiegels kan de laserkop bij het lasersnijden vrij over het laser bed bewegen (vliegende optiek), terwijl de resonator op een plek blijft staan. Het grote voordeel hiervan is dat de snijkop tijdens het lasersnijden sneller over het materiaal kan bewegen en van richting kan veranderen. Lasersnijden wordt naast het bewerken van kunststof ook toegepast bij het bewerken van hout en metaal.

Plexiglas of acrylaat is vanwege de thermoplastische eigenschappen zeer buigzaam. Voor het buigen van plexiglas beschikken wij over speciale machines, waaronder een buigapparaat voorzien van gloeidraad. Deze machines kunnen het materiaal in elk gewenste vorm buigen. U kunt bij ons dan ook altijd terecht voor het buigen van plexiglas op maat! Het proces van plexiglas buigen De plexiglas plaat leggen we voor een aantal minuten op een gloeidraad, totdat de plaat een temperatuur bereikt van circa 160 graden Celsius. Gedurende dit proces controleren we regelmatig of de plaat week is waar de buiging moet plaatsvinden. Vervolgens wordt de plaat gebogen. Nadat de plaat in de juiste stand is gebogen, moet de buiging worden gefixeerd. Hiervoor maken we gebruik van onder andere lijmklemmen. Na de fixering laten we het plexiglas minimaal drie minuten afkoelen. Als het materiaal is afgekoeld, blijft de plaat in de gebogen stand staan.

Levering

Wij hanteren voor de platen op maat vanuit de webshop een leveringstijd van 24 uur. Bij producten die gelaserd en/of gefreesd moeten worden spreken wij een leverdatum af met u.

Het verzenden is afhankelijk van de grootte van u bestelling. Standaardverzendingen bedragen € 14,95 . De hoge verzendkosten hebben te maken met het feit dat Plexiglas goed en zorgvuldig ingepakt en verstuurd moet worden. Bestellingen boven de € 450,- worden gratis bezorgd.