• Binnen 2 tot 5 werkdagen geleverd
  • 1.250 m2 Machinepark
  • Gratis op maat
  • Lasersnijden en frezen

Lijmen & Primers

Bij Plexideal kun je terecht voor diverse lijmen en primers. Ter voorbereiding van het verlijmen van Trespa kun je de Bostik Easy Prep Wipes en één van de Bostik primers gebruiken. Vervolgens kun je Trespa verlijmen met de Bostik Paneltack lijm. Voor het verlijmen van plexiglas of polycarbonaat is Acrifix Plexiglas Lijm Type 192 100GR geschikt. Meer informatie over het verlijmen van plexiglas, polycarbonaat, polyethyleen en Trespa vind je onderaan deze pagina.

Producten aan het zoeken

Plexideal, dé specialist in kunststofplaten op maat!

Plexiglas lijmen

Voor het lijmen van Plexiglas is Acrifix Plexiglas Lijm Type 192 geschikt. Hiermee kun je zowel gegoten als geëxtrudeerd Plexiglas verlijmen. Deze lijm is echter niet geschikt voor gespiegeld plexiglas en kan alleen gebruikt worden voor het verlijmen van dezelfde materialen. Doordat Acrifix Plexiglas Lijm kleurloos en luchtbelvrij is, zorgt dit voor een onzichtbare lijmverbinding. Onder invloed van uv-licht droogt deze lijm in 3 uur tijd. Het droogproces kun je versnellen met behulp van een uv-lamp.

accessoires

Polyethyleen lijmen

Polyethyleen was voorheen lastig te verlijmen. Inmiddels zijn er meerdere lijmsoorten op de markt gebracht waardoor het nu wel mogelijk is om Polyethyleen te verlijmen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor LSE-lijm, 3D Scotchweld lijm en 2K Hybride lijm. Deze lijmen bieden wij zelf niet aan, maar zijn elders online wel verkrijgbaar.

Polycarbonaat lijmen

Polycarbonaat kun je lijmen met dezelfde lijm als dat je plexiglas kunt lijmen. Acrifix Plexiglas Lijm Type 192 is dus zowel geschikt voor het verlijmen van plexiglas platen als polycarbonaat platen.

Trespa lijmen

Bostik Paneltack is elastisch, weersbestendig en heeft een uitstekende mechanische sterkte. Deze lijm is zowel geschikt voor binnen als buiten. Zo kun je Bostik Paneltack toepassen voor het verlijmen van gevelpanelen voor gevelbekleding, plafonds, luifels en boeiboorden en is het uiterst geschikt voor het verlijmen van Trespa platen. Meer informatie over Bostik Paneltack vind je op de productpagina.