• Binnen 2 tot 5 werkdagen geleverd
  • 1.250 m2 Machinepark
  • Gratis op maat
  • Lasersnijden en frezen

PE / Polyethyleen op maat

HDPE, PE, Polyetheen of Polyethyleen. Allemaal hetzelfde product, maar met een verschillende benaming. Het is makkelijk te bewerken, super sterk en ook nog eens recyclebaar. Niet voor niets is polyethyleen de meest gebruikte kunststof ter wereld. Bijna iedereen heeft het wel eens in zijn handen gehad. We kennen het namelijk allemaal als verpakkingsmateriaal. Echter, Polyethyleen wordt ook toegepast bij grotere projecten. Denk bijvoorbeeld aan tuinbouw of machinebouw. Wilt u meer weten over polyethyleen of bent u benieuwd naar uw mogelijkheden. Neem dan contact met ons op.

Producten aan het zoeken

Plexideal, dé specialist in kunststofplaten op maat!

Wat is polyethyleen?

Polyethyleen is het meest gebruikte kunststof van alle soorten. Het is vriesbestendig tot wel -40 graden en daardoor geschikt voor opslag bij lage temperaturen voor bijvoorbeeld levensmiddelen. Ditzelfde geldt ook voor hoge temperaturen tot 70 graden. Het materiaal behoudt zijn hoge slagvastheid en brokkelt niet.

Polyethyleen op maat

Dé eigenschap van polyethyleen is dat het een thermoplastische kunststof is. Wanneer je dit type kunststof verhit, wordt het zacht. Hierdoor is polyethyleen gemakkelijk te bewerken en kan het gebruikt worden voor de meest uiteenlopende projecten. Bij Plexideal.nl leveren wij polyethyleen gratis op maat en met snelle leveringstijden.

Toepassingen polyethyleen

Iedereen is in aanmerking gekomen met polyethyleen. Het product wordt namelijk bijzonder veel gebruikt in de voedingsindustrie. Echter, door de veelzijdigheid van het product wordt het bij veel meer projecten gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de volgende toepassingen:

  • Machinebouw
  • Tuinbouw
  • Afdekkappen
  • Voedingsindustrie

Deze veelzijdigheid heeft polyethyleen te danken aan unieke eigenschappen. Het kan gerecycled worden. Daarnaast is het materiaal bijzonder sterk, weerstaat het hoge druk en is het slijtvast.

Polyethyleen is een technische kunststof. Daarom wordt het niet aanbevolen om onze polyethyleen platen in de kleur zwart te gebruiken voor optische doeleinden. Het oppervlak kan relatief gemakkelijk worden bekrast. De PE-HD-platen van Plexideal zijn hier een uitzondering op.