• Binnen 2 tot 5 werkdagen geleverd
  • 1.250 m2 Machinepark
  • Gratis op maat
  • Lasersnijden en frezen

PE / Polyethyleen op maat

HDPE, PE, Polyetheen of Polyethyleen. Allemaal hetzelfde product, maar met een verschillende benaming. Polyethyleen is makkelijk te bewerken, heel sterk en ook nog eens recyclebaar.

Niet voor niets is Polyethyleen de meest gebruikte kunststof ter wereld. Bijna iedereen heeft het wel eens in zijn handen gehad. Wij kennen het namelijk allemaal als verpakkingsmateriaal.

Ook wordt Polyethyleen gebruikt bij grotere projecten. Denk bijvoorbeeld aan tuinbouw of machinebouw.

Wilt u meer weten over Polyethyleen platen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Producten aan het zoeken

Plexideal, dé specialist in kunststofplaten op maat!

Wat is polyethyleen

Polyethyleen (PE) is geproduceerd uit aardolie en is het meest gebruikte kunststof van alle kunststofsoorten. Dit type kunststof is onder te verdelen in 4 soorten namelijk: LDPE, HDPE, HMPE en UHMPE.

Hetgeen dat bij Plexideal verkrijgbaar is betreft HDPE. HDPE is tot -40 ˚C vriesbestendig en daardoor geschikt voor opslag bij lage temperaturen.

Ook is het bestand tegen hoge temperaturen van circa 70 ˚C. Of Polyethyleen uiteindelijk gebruikt wordt bij koude of warme temperaturen: het materiaal behoudt zijn hoge slagvastheid en brokkelt niet af.

Polyetheen of polyethyleen?

Is het Polyethyleen of Polyetheen? Beide benamingen voor deze kunststoffen kloppen. Van oorsprong bestaat Polyethyleen uit aaneengeschakelde methyleengroepen. Echter wordt deze kunststof tegenwoordig gemaakt van etheen. Vandaar dat de naam van Polyethyleen is veranderd naar Polyetheen. Toch wordt deze kunststof doorgaans nog steeds genoemd bij zijn oorspronkelijke naam: Polyethyleen.

Polyethyleen op maat

Polyethyleen is een thermoplastische kunststof, dus wanneer je dit type kunststof verhit wordt het zacht. Hierdoor is het gemakkelijk te bewerken en kan het gebruikt worden voor de meest uiteenlopende projecten.

Bij Plexideal zagen wij Polyethyleen gratis op maat. Naast het gratis op maat zagen heeft u ook keuze uit het lasersnijden, buigen of frezen van Polyethyleen. Hiervoor vragen wij een kleine toeslag.

Na bestelling hoeft u niet lang te wachten op uw op maat gemaakte kunststof platen. Wij houden namelijk snelle leveringstijden aan.

Toepassingen polyethyleen

Iedereen is wel eens in aanraking gekomen met Polyethyleen. Het product wordt namelijk gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie. Echter wordt deze kunststof door zijn veelzijdigheid bij veel meer projecten gebruikt. Zo wordt het bijvoorbeeld ook toegepast in de bouw en machinebouw. Een aantal voorbeelden waar Polyethyleen voor wordt toegepast zijn:

  • Machineonderdelen
  • Plastic flesjes of zakjes
  • Gasleidingen
  • Drink- en rioolwaterleidingen
  • Afdekkappen
  • Werkbladen
  • Opslagtanks

Deze veelzijdigheid heeft Polyethyleen te danken aan zijn unieke eigenschappen. Zo is het materiaal bijzonder sterk, chemisch resistent, weerstaat het hoge druk en is het slijtvast.

Daarnaast zit er geen smaak of geur aan het materiaal waardoor het geschikt is voor de voedingsmiddelenindustrie. Bovendien is polyethyleen duurzaam en recyclebaar.

Zwart PE

In ons assortiment kun je terecht voor zwart Polyethyleen. Wij verkopen deze kunststof alleen in deze kleur, omdat het meer voordelen met zich meebrengt dan andere kleuropties.

Zwart polyethyleen is namelijk gecoat met Black Carbon. Dit zorgt ervoor dat het kunststof beschermd is tegen uv-straling en vocht. Hierdoor heeft zwart Polyethyleen een langere levensduur en is het in tegenstelling tot andere kleuren wél geschikt voor buitengebruik.

Passend advies voor Polyethyleen platen op maat

Kwa kleur is er weinig variatie aangezien onze Polyethyleen platen alleen in het zwart leverbaar zijn. Op het gebied van plaatdikte is de keuze echter wel ruim. Zo heeft u keuze uit Polyethyleen platen van minimaal 3 tot maximaal 20 millimeter dikte.

Weet u niet zeker welke dikte u precies nodig heeft voor uw toepassing? Dan kunt u altijd bij ons terecht voor vrijblijvend advies.

Polyethyleen platen op maat bestellen bij Plexideal

Binnen het aanbod van Plexideal vindt u alles wat u nodig heeft op het gebied van Polyethyleen. Onze polyethyleen platen worden in het zwart geleverd.

Kwa dikte heeft u ruim de keuze, zodat u de ideale plaat vindt voor uw toepassing.

Onze Polyethyleen platen kunnen wij gratis voor u op maat zagen. Naast het zagen kunnen wij ook op diverse andere manieren Polyethyleen platen op maat maken. Zo kunnen wij polyethyleen platen lasersnijden, frezen of buigen.

Het lasersnijden van Polyethyleen is mogelijk tot een dikte van 12 millimeter.

Bij bestelling hoeft u niet lang te wachten op uw kunststof plaat, want wij leveren binnen twee tot vijf werkdagen.

Bij ons treft u de beste prijzen van dit moment aan. Neem gerust een kijkje binnen onze webshop en ontdek zelf onze scherpe prijzen. Bovendien kunt u voor het lasersnijden van een Polyethyleen plaat eenvoudig een prijsindicatie aanvragen via het offerteprogramma CutWise.