• Binnen 2 tot 5 werkdagen geleverd
 • 1.250 m2 Machinepark
 • Gratis op maat
 • Lasersnijden en frezen

Plexiglas op maat

Polymethylmethacrylaat (PMMA) staat ook wel bekend als Plexiglas. Andere benamingen voor voor deze kunststof zijn: Acrylaat, Perspex, Altuglas en Oroglas.

Plexiglas is een thermoplast die bij verwarming zachter wordt. Door Plexiglas te verwarmen kan het in verschillende vormen gemaakt worden.

Een andere belangrijke eigenschap is de lichtdoorlatendheid. Deze bedraagt maar liefst 92%. Dat percentage is veel hoger dan  bij glas. Daarbij is gegoten Plexiglas maar liefst dertig keer sterker dan glas. Daardoor is het de ideale vervanger van glas.

Bent u geïnteresseerd in één van Plexiglas platen van Plexideal.nl? De Plexiglas platen worden snel geleverd en zagen wij gratis op maat. Scrol naar beneden voor meer informatie. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met de klantenservice.

Producten aan het zoeken

Plexideal, dé specialist in kunststofplaten op maat!

Plexiglas platen

Plexiglas platen kunnen veiligheid bieden. Dit kan op verschillende manieren. Zo kunnen Plexiglas platen een goede optie zijn om veiligheid te bieden op momenten waarbij glasscherven ongewenst zijn. Zoals bij balustrades van trappen, bij balkonbeglazing en bij balkonafscheidingen.

Een andere manier van veiligheid kennen wij door middel van de coronaschermen. Door middel van Plexiglas platen kunnen er afscheidingen gecreëerd worden, waardoor mensen minder met elkaar in aanraking komen. Het is dan bijvoorbeeld ook niet meer noodzakelijk om 1,5 meter afstand te houden. Een goede uitkomst voor bij bijvoorbeeld een kassa of in horecagelegenheden.

Verschil tussen XT en GS Plexiglas

Plexiglas is te onderscheiden in twee types, namelijk: gegoten (GS) en geëxtrudeerd (XT) Plexiglas. Het verschil ligt vooral in de manier waarop het gemaakt is. Dit maakt dat XT Plexiglas breekbaarder en goedkoper is dan GS plexiglas. Hierdoor wordt geëxtrudeerd (XT) Plexiglas ook wel “budget Plexiglas” genoemd.

GS Plexiglas is in vergelijking met XT Plexiglas minder breekbaar en makkelijker te bewerken. Het is echter wel minder maatvast dan XT Plexiglas.

Meer informatie over XT en GS Plexiglas leest u in onze blog: “wat is het verschil tussen budget plexiglas en het normale plexiglas?

De voordelen van Plexiglas platen

Om meerdere redenen is Plexiglas een perfecte vervanger voor glas. Het is namelijk niet alleen uiterst lichtdoorlatend (92%) maar het is ook lichter, goedkoper en 30 keer sterker dan glas. Hierdoor is het bestand tegen veel hogere stootbelasting en dynamische belastingen. Daarnaast is het makkelijk schoon te houden. In onze blog over de voordelen van Plexiglas gaan wij dieper in op alle voordelen van Plexiglas. Om toch de belangrijkste punten te benoemen, zetten wij hieronder de belangrijkste voordelen van Plexiglas platen kort voor u op een rij.

Plexiglas is duurzaam

Plexiglas platen gaan bijzonder lang mee. Dit komt onder meer door het feit dat Plexiglas 30 keer sterker is in vergelijking met glas. Dit materiaal kan dus wel tegen een stootje. Daarnaast kan een Plexiglas plaat gebruikt worden onder alle weersomstandigheden. Van de felle zon tot aan hevige regen, niets zal deze plaat aantasten. Plexiglas brengt dus enorm veel voordelen met zich mee. Bovendien is het een stuk goedkoper dan glas.

Plexiglas platen zijn veelzijdig

Plexiglas is een kunststof soort dat zacht wordt onder hoge temperaturen. Hierdoor kan het eenvoudig vervormd worden. Dit zorgt ervoor dat Plexiglas op verscheidene manieren gebruikt kan worden: van lichtbakken tot aan reclameletters. Ook in plaatvorm is Plexiglas gemakkelijk op maat te maken. Daarnaast is een Plexiglas plaat licht van gewicht licht. Hierdoor is het op meerdere plekken toepasbaar in vergelijking met glas. Bovendien is Plexiglas niet alleen doorzichtig verkrijgbaar, maar ook in diverse kleuren. Zo heeft u bij ons keuze uit een aanbod Plexiglas platen in verschillende kleuren zowel transparant als ondoorzichtig. Deze Plexiglas platen zagen wij gratis voor u op maat.

Toepassingen plexiglas

Plexiglas is een veel gebruikt materiaal. Het is vervormbaar, leverbaar op maat en een volwaardig vervanger van glas. Echter wordt Plexiglas niet alleen maar gebruikt ter vervanging van glas. Het materiaal kan namelijk voor diverse toepassingen gebruikt worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om Plexiglas toe te passen als deurluifel, wanddecoratie, windscherm en tuinkas. Andere voorbeelden van toepassingen van Plexiglas zijn:

 • Reclameletters voor binnen en buiten
 • Modelbouw
 • Overkapping
 • Lichtbakken
 • Geluidscherm
 • Vitrinekast
 • Balkonbeglazing
 • Sleutelhangers
 • Jachtbouw
 • Afschermplaten
 • Winkeldisplays
 • Decoratie

Plexiglas op maat bestellen

Plexiglas heeft dus niet alleen voordelige eigenschappen, maar het is ook op vele manieren toepasbaar. Bij Plexideal is het mogelijk om Plexiglas op maat te bestellen. Het op maat zagen van Plexiglas doen wij gratis. Andere bewerkingsmogelijkheden bij Plexideal zijn het frezen, buigen en lasersnijden van kunststoffen. Onze prijzen zijn uitstekend. Bovendien leveren wij op maat gemaakte kunststoffen snel. Er is veel variatie op het gebied van kleuren en diktes, zodat u altijd vindt wat u nodig hebt. Voor Plexiglas platen bent u bij ons dus op het juiste adres.