• Binnen 2 tot 5 werkdagen geleverd
 • 1.250 m2 Machinepark
 • Gratis op maat
 • Lasersnijden en frezen

Plexiglas op maat

Polymethylmethacrylaat ofwel plexiglas. Dit is een zogenaamde thermoplast die bij verwarming zachter wordt. Het is mede daardoor de ideale vervanger van glas.  Door plexiglas te verwarmen kan het in verschillende vormen gemaakt worden. Een andere belangrijke eigenschap is de lichtdoorlatendheid. Deze bedraagt maar liefst 92%, dat is veel hoger dan glas. Daarbij is gegoten plexiglas maar liefst dertig keer sterker dan glas.

Bent u geïnteresseerd in één van plexiglasplaten van Plexideal.nl? De plexiglasplaten worden snel geleverd en maken wij gratis op maat. Voor meer informatie neemt u contact op met de klantenservice.

Producten aan het zoeken

Plexideal, dé specialist in kunststofplaten op maat!

Plexiglas platen

Plexiglas platen kunnen veiligheid bieden. Dit kan op verschillende manieren. Zo kunnen plexiglas platen een goede optie zijn om veiligheid te bieden op momenten waarbij glasscherven ongewenst zijn. Zoals bij balustrades van trappen, bij balkonbeglazing en bij balkonafscheidingen.

Een andere manier van veiligheid kennen we door middel van de coronaschermen. Door middel van plexiglasplaten kunnen er afscheidingen gecreëerd worden, waardoor mensen minder met elkaar in aanraking komen. Het is dan bijvoorbeeld ook niet meer noodzakelijk om 1,5 meter afstand te houden. Een goede uitkomst voor bij bijvoorbeeld een kassa.

De voordelen van plexiglas platen

Om meerdere redenen is plexiglas een perfecte vervanger voor glas. In onze blog over de voordelen van plexiglas gaan we hier dieper op in. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen van plexiglas platen kort voor u op een rij.

Een plexiglas plaat is duurzaam

Plexiglas platen gaan bijzonder lang mee. Dit komt onder meer omdat plexiglas van zichzelf 30 keer sterker is in vergelijking met glas. Dit materiaal kan dus wel tegen een stootje. Opvallend, want plexiglas is een stuk goedkoper in vergelijking met glas. Daarnaast kan een plexiglas plaat gebruikt worden onder alle weersomstandigheden. Van de felle zon tot aan hevige regen, niets zal deze plaat aantasten.

Plexiglas platen zijn veelzijdig

Plexiglas is een materiaal dat zacht wordt onder hoge temperaturen. Hierdoor kan het eenvoudig vervormd worden. Dit zorgt ervoor dat plexiglas op verscheidene manieren gebruikt kan worden, van lichtbakken tot aan reclameletters. Ook in plaatvorm is het gemakkelijk te bewerken. Omdat een plexiglas plaat lichter qua gewicht is, is het op meerdere plekken toepasbaar in vergelijking met glas. Binnen ons aanbod treft u plexiglas platen in vele kleuren aan. Ook op dit vlak is de keuze ruim.

Toepassingen plexiglas

Plexiglas is een veel gebruikt materiaal. Het is vervormbaar, leverbaar op maat en een volwaardig vervanger van glas. Maar het materiaal is geschikt voor meer dan dat. Plexideal geeft je graag een aantal voorbeelden.

 • Reclameletters voor binnen en buiten
 • Modelbouw
 • Lichtbakken
 • Sleutelhangers
 • Jachtbouw
 • Afschermplaten
 • Winkeldisplays
 • Decoratie

Plexiglas platen bestellen bij Plexideal

Plexiglas beschikt niet alleen over diverse voordelen, maar het is op vele manieren toepasbaar. Bij Plexideal is het mogelijk om plexiglas platen op maat te bestellen. Wij maken ze gratis op maat. Dit kunnen wij op verschillende manieren voor je doen, waaronder frezen en lasersnijden. Onze prijzen zijn uitstekend en bovendien leveren we snel. Er is veel variatie op het gebied van kleuren en diktes, zodat u altijd vindt wat u nodig hebt. Uw plexiglas platen bestelt u bij ons.