• Binnen 2 tot 5 werkdagen geleverd
  • 1.250 m2 Machinepark
  • Gratis op maat
  • Lasersnijden en frezen

Trespa / HPL op maat

Bij Plexideal ben je aan het juiste adres voor Trespa op maat. Trespa wordt ook wel HPL genoemd. HPL is de afkorting van High Pressure Laminate en wordt ook wel hoge druk laminaat genoemd.

Dit laminaat is opgebouwd uit meerdere samengeperste lagen. De lagen bestaan uit een houtvezel- of papierkern en twee toplagen. De platen zijn voor zowel binnen als buitenshuis goed toepasbaar.

Denk bijvoorbeeld aan gevels, garageboxen of een dakkapel. Binnenshuis is een aanrecht, wandbekleding of bijvoorbeeld het interieur van de badkamer enorm geschikt voor dit laminaat.

Producten aan het zoeken

Plexideal, dé specialist in kunststofplaten op maat!

Trespa / HPL Toepassingen

Doordat de lagen onder hoge druk worden samengeperst, ontstaat er een keiharde plaat die ook nog eens onderhoudsvrij is. De toplagen zijn dermate hard en dicht dat zonlicht en vocht niet kunnen doordringen in de plaat. In eerste instantie werden HPL-platen daarom ook gebruikt voor buiten, zoals gevelplaten en delen van boeien.

Hoe kun je Trespa / HPL-platen inzetten?

Vanwege de harde en dichte toplagen wordt de HPL-plaat vaak gebruikt in hygiënische omgevingen. Dit kunnen laboratoria zijn, maar denk bijvoorbeeld ook aan badkamers of keukens.

Ook in de machinebouw maakt men veel gebruik van HPL, omdat het gemakkelijk schoon te maken is.

Voorbeelden van toepassingen van Trespa platen/HPL-platen zijn:

Eigenschappen van Trespa HPL-platen

Trespa HPL-platen beschikken over een aantal aangename eigenschappen. De belangrijkste eigenschappen zetten we hieronder voor je op een rij.

Trespa plaat met harde toplaag

HPL-platen hebben keiharde toplagen. Hierdoor zijn ze onbuigzaam. Er is extreme kracht nodig om de toplaag te beschadigen of te breken.

Dit maakt de HPL / Trespa plaat vandalisme bestendig. Nog een reden waarom deze platen geschikt zijn voor gebruik in de buitenlucht.

HPL-plaat is eenvoudig te onderhouden

Doordat de toplagen van HPL een hoge modulaire dichtheid hebben, zal vuil zeer moeilijk aanhechten en zijn de platen makkelijk schoon te maken. Dat bespaart je een hoop tijd en moeite.

Wat is het verschil tussen Trespa en HPL?

De termen HPL en Trespa worden vaak door elkaar gebruikt. Maar wat is het verschil tussen een Trespa plaat en een HPL-plaat? Dit is een kort en krachtig antwoord: er is geen verschil.

HPL staat voor High Pressure Laminate. Trespa is de merknaam van HPL. Beide duiden hetzelfde product aan en betekenen dus hetzelfde. Het zijn synoniemen van elkaar.

HPL versus Volkern

Volkern is een soort High Pressure Laminate, HPL-plaat. Het product is ontworpen door Trespa en wordt veel gebruikt als gevelbekleding. Ook Volkern platen zijn sandwichplaten. Dit betekent dat ze bestaan uit samengeperste houtvezels als kern met aan beide zijden een harde toplaag.

Bij Plexideal kun je geen Volkern platen bestellen. Wel zijn wij expert in HPL-platen. HPL-platen zijn een uitstekend alternatief voor Volkern platen!

Trespa op maat bestellen bij Plexideal

Als je op zoek bent naar Trespa platen op maat, ben je bij Plexideal aan het juiste adres. Deze platen van Plexideal zijn in meerdere kleuren beschikbaar en worden op maat gemaakt.

Het op maat zagen van Trespa platen voeren wij geheel gratis voor je uit. Zowel lasersnijden als frezen is hierbij een optie. Ook voor passende HPL schroeven kun je bij ons terecht. Bestel nu en wij leveren binnen twee tot vijf dagen!