• Binnen 2 tot 5 werkdagen geleverd
  • 1.250 m2 Machinepark
  • Gratis op maat
  • Lasersnijden en frezen

Alupanel / Dibond op maat

Dibond en Alupanel zijn aluminium sandwichplaten. Zowel Dibond als Alupanel zijn merknamen en hebben betrekking op het product, de aluminium sandwichplaten.

Plexideal.nl heeft een uitgebreid assortiment aan Alupanel aluminium sandwichplaten. Ze zijn beschikbaar in diverse kleuren, diktes en maten. Zowel Dibond platen als Alupanel platen worden gratis op maat gezaagd en tevens is frezen mogelijk.

Meer informatie over Alupanel / Dibond lees je onderaan deze pagina.

Producten aan het zoeken

Plexideal, dé specialist in kunststofplaten op maat!

Wat is Alupanel en wat is Dibond?

Alupanel en Dibond zijn beide merken op het gebied van aluminium sandwichplaten. Bij Plexideal.nl kun je terecht voor zowel een Alupanel plaat als een Dibond plaat.

Op het gebied van eigenschappen verschillen beide platen niet van elkaar. Het zijn allebei aluminium sandwichplaten die uit drie lagen bestaan. De kern van de plaat bestaat uit Polyethyleen, dat omgeven wordt door twee lagen aluminium met een dikte van 0.3 mm. De combinatie van deze materialen houdt deze platen licht.

Dankzij de eenvoudige bewerking kunnen we zowel een Alupanel plaat als een Dibond plaat op maat voor je maken.

De voordelen van Alupanel/Dibond

Zowel Dibond als Alupanel platen zijn veelzijdig en hebben veel voordelen. De belangrijkste voordelen bespreken we hieronder voor je in meer detail.

Geschikt voor binnen en buiten

Zowel een Dibond plaat als een Alupanel plaat zijn van nature goed bestand tegen de omstandigheden buiten. Beide platen zijn geheel weersbestendig.

Deze platen zijn dus niet alleen bestand tegen de regen vanwege hun waterdichtheid maar ook tegen de UV stralen van de zon. Hierdoor kun je deze platen zowel buiten als binnen gebruiken.

Veel mogelijkheden

Daarnaast valt op hoeveel mogelijkheden er zijn als je gebruik maakt van deze platen. Hiermee bedoelen we niet alleen de toepassingen, maar ook de kleuren en afwerkingen waarin deze platen geleverd kunnen worden. Doordat deze platen vlak en onbuigbaar zijn, zijn ze perfect om van stickers voorzien te worden.

Alupanel en Dibond platen zijn makkelijk te plaatsen

Daarnaast valt op dat deze platen bijzonder licht van gewicht zijn. Dit maakt het makkelijker om deze platen op verschillende manieren toe te passen. Daar vertellen we je hieronder meer over.

Toepassingen Alupanel/Dibond

Alupanel platen zijn weersbestendig. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor buitentoepassingen, zoals gevelbekleding. Daarnaast is het materiaal erg populair voor interieurtoepassingen.

Alupanel platen kunnen bijvoorbeeld dienen als wandbekleding in keukens. Overige toepassingen zijn onder andere:

  • Displays
  • Bedrijfspand/Winkelinrichting
  • Gevelbekleding
  • Reclame borden

Wat is een sandwichplaat?

De aluminium sandwichplaat bestaat uit drie lagen. De binnenste laag is de laag met polyethyleen. Deze kern is ongevoelig voor vocht, temperatuurverschillen en UV-invloeden.

De buitenste 2 lagen zijn slechts 0,3 mm dik en van aluminium. Dit zorgt ervoor dat de platen licht van gewicht zijn en makkelijk bewerkt kunnen worden.

Wat is het verschil tussen Alupanel en Dibond?

Hier kunnen we een heel kort antwoord op geven. Er is geen verschil tussen Alupanel en Dibond. Het gaat hier namelijk om de merknaam en niet om het product. Beide betreffen een aluminium sandwichplaat.