• Binnen 2 tot 5 werkdagen geleverd
  • 1.250 m2 Machinepark
  • Gratis op maat
  • Lasersnijden en frezen

PVC schuim

Een PVC schuimplaat staat ook wel bekend als een foamplaat. Een foamplaat bestaat uit twee gelamineerde toplagen
en een kern van stevig PVC schuim. Hierdoor is het zowel licht van gewicht als stootvast.

PVC schuim is in vergelijking met massief PVC 50% lichter van gewicht. Bovendien is de oppervlakte bedrukbaar, waardoor het onder andere toegepast kan worden als reclamebord. Meer informatie over PVC schuim vind je onderaan deze pagina.

Bij Plexideal kun je een PVC-schuimplaten gratis op maat laten zagen.
Bestel je vandaag PVC schuim? Dan wordt het al binnen 2 tot 5 werkdagen geleverd.

Producten aan het zoeken

Plexideal, dé specialist in kunststofplaten op maat!

Eigenschappen van PVC-schuimplaten

Een PVC-schuimplaat bestaat uit twee gelamineerde toplagen en een kern van stevig PVC schuim. Hierdoor zijn deze schuimplaten bijzonder stootvast.

Uiteraard beschikt PVC schuim over meerdere positieve eigenschappen. Deze eigenschappen zetten we hieronder voor je op een rij:

  • Makkelijk te bewerken
  • De helft lichter dan massief PVC
  • Stootvast
  • Weerbestendig
  • Duurzaam
  • Bedrukbaar
  • Makkelijk te onderhouden

Hardschuimplaat licht van gewicht

In vergelijking met massieve PVC platen is geschuimd PVC twee keer zo licht van gewicht. Dat maakt het tillen en bevestigen van deze platen een stuk makkelijker. Deze eigenschap vergroot ook het aantal toepassingen dat mogelijk is met een PVC-schuimplaat. Van reclameborden tot aan de bekleding van een plafond, het kan allemaal met behulp van een schuimplaat van PVC.

Schuimplaat buiten toepassen

Foamplaten zijn bestand tegen diverse weersomstandigheden. Hierdoor kun je ze zowel binnen als buiten toepassen.

Weinig onderhoud nodig

Aan het onderhouden van een PVC-schuimplaat zul je weinig tijd kwijt zijn. De oppervlaktes van dit materiaal zijn eenvoudig schoon te maken. Maximaal twee keer per jaar reinigen is voldoende.

Foamplaat bewerken

PVC schuim valt eenvoudig te bewerken. Bij ons kun je PVC foamplaten gratis op maat laten zagen. Ook is het frezen en lasersnijden bij ons mogelijk. Tevens kun je zelf bewerkingen uitvoeren, zoals boren of zagen.

Toepassingen

PVC schuim is dus makkelijk bewerkbaar en licht van gewicht. Bovendien is de oppervlakte geschikt voor bedrukking. Deze platen worden daarom vaak gebruikt voor het maken van reclameborden. Ook wordt het binnenshuis toegepast. Denk bijvoorbeeld aan plafondbekleding.

PVC-schuimplaten bestellen bij Plexideal

Een PVC-schuimplaat kan voor verschillende toepassingen worden gebruikt. Van reclameborden tot aan je interieur, er is van alles mogelijk. Bij Plexideal zagen wij PVC-schuimplaten gratis voor je op maat. Ook kun je foamplaten bij ons laten frezen of lasersnijden.

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.