• Binnen 2 tot 5 werkdagen geleverd
  • 1.250 m2 Machinepark
  • Gratis op maat
  • Lasersnijden en frezen

PVC schuim

Bij Plexideal ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar een geschikte PVC-schuimplaat. Kunststofplaten op maat zijn onze specialiteit. Een schuimplaat van PVC staat ook wel bekend als een foamplaat. PVC heeft als voordeel dat het gemakkelijk vervormd kan worden. Daarom is dit materiaal in verschillende vormen verkrijgbaar, van massieve platen tot aan de PVC-schuimplaten die je via onze webshop kunt bestellen. Bij Plexideal kun je een PVC-schuimplaat gratis op maat laten maken. Deze schuimplaat zal snel geleverd worden. Daarom kies je voor de PVC-schuimplaten van Plexideal.

Producten aan het zoeken

Plexideal, dé specialist in kunststofplaten op maat!

Wat zijn de eigenschappen van PVC-schuimplaten?

PVC is een kunststof die voor uiteenlopende toepassingen gebruikt kan worden. Ook in de vorm van schuimplaten wordt vaak gebruik gemaakt van dit materiaal. Dit komt door een aantal positieve eigenschappen waar PVC-schuimplaten over beschikken. Deze eigenschappen zetten we hieronder voor je op een rij.

Hardschuimplaat met licht gewicht

In vergelijking met massieve PVC platen is geschuimd PVC twee keer zo licht qua gewicht. Dat maakt het tillen en bevestigen van deze platen een stuk gemakkelijker. Deze eigenschap vergroot ook het aantal toepassingen dat mogelijk is met een PVC-schuimplaat. Van reclameborden tot aan de bekleding van een plafond, het kan allemaal met behulp van een schuimplaat van PVC.

PVC-schuimplaten gaan lang mee

Een gemiddelde PVC-schuimplaat bestaat uit twee gelamineerde toplagen en een kern van stevig PVC schuim. Hierdoor zijn deze schuimplaten bijzonder stootvast. Doordat deze platen bestand zijn tegen uiteenlopende weersomstandigheden, van harde regen tot aan de UV stralen van de zon, kun je deze schuimplaten zowel binnen als buiten gebruiken. Deze schuimplaten zijn duurzaam.

Schuimplaat die goed te bewerken is

PVC heeft van zichzelf al het voordeel dat het eenvoudig te bewerken valt. Hetzelfde geldt voor PVC in de vorm van een schuimplaat. Zo worden deze platen vaak voor reclameborden gebruikt omdat je dit materiaal gemakkelijk kunt laten bedrukken. Maar ook de vorm kan simpel aangepast worden. Wij maken kunststofplaten op maat voor je. Zo kunnen wij bijvoorbeeld PVC-schuimplaten frezen en lasersnijden. Ook kun je zelf bewerkingen uitvoeren, zoals bijvoorbeeld boren of zagen.

Schuimplaten hebben weinig onderhoud nodig

Aan het onderhouden van een PVC-schuimplaat zul je weinig tijd kwijt zijn. De oppervlaktes van dit materiaal zijn eenvoudig schoon te maken. Maximaal twee keer per jaar reinigen is voldoende.

Hoe vind ik de PVC-schuimplaten die ik nodig heb?

Een PVC-schuimplaat kan voor verschillende toepassingen gebruikt worden. Van reclameborden tot aan je interieur, er is van alles mogelijk. Als je weet voor welke toepassing je de plaat gaat gebruiken, weet je ook over welke eigenschappen de schuimplaat moet beschikken. Via Plexideal vind je eenvoudig wat je nodig hebt. Zo kun je bij ons filteren op eigenschappen zoals de kleur en de dikte. Bovendien maken wij PVC-schuimplaten gratis op maat.

PVC-schuimplaten bestellen bij Plexideal

Bij Plexideal heb je de keuze uit een ruim assortiment op het gebied van PVC-schuimplaten. Bij ons vind je altijd wat je nodig hebt. Er is veel variatie op het gebied van de dikte, en ook qua kleuren is de keuze gigantisch. Wij maken jouw schuimplaten gratis op maat, voor een goede prijs. Ontdek zelf de mogelijkheden binnen ons uitgebreide assortiment aan PVC-schuimplaten.