• Binnen 2 tot 5 werkdagen geleverd
  • 1.250 m2 Machinepark
  • Gratis op maat
  • Lasersnijden en frezen

Schoonmaakmiddelen

Bostik Easy Prep Wipes bestaat uit 10 pluisvrije, synthetische primerdoekjes die je kunt gebruiken als voorbehandeling voor het primen van jouw gevelpanelen of gevelplaten. Deze doekjes zorgen voor een schone oppervlakte waardoor je zorgt voor een zo goed mogelijke hechting. Na het schoonmaken kun je de gevelplaten behandelen met Bostik Primer en kun je ze verlijmen met Bostik gevelplaatlijm.

Producten aan het zoeken

Plexideal, dé specialist in kunststofplaten op maat!

Plexiglas schoonmaken

Plexiglas kun je het beste wassen met een sopje van warm water en een klein beetje afwasmiddel. Het plexiglas kun je vervolgens schoonmaken met een zacht microvezeldoekje. Ter voorkoming van statische lading kun je plexiglas ook schoonmaken met een speciale antistatische reiniger. Hierdoor wordt vuil minder snel aangetrokken en blijft het plexiglas na het schoonmaken met antistatische reiniger langer schoon. Hetgeen waar je plexiglas niet mee kan schoonmaken is met schoonmaakmiddelen zoals spiritus, glasreiniger, wasbenzine, thinner of aceton. Deze schoonmaakmiddelen maken het oppervlakte week en laten een onherstelbare waas op het plexiglas achter.

accessoires

Trespa schoonmaken

Trespa heeft weinig onderhoud nodig. Toch is het handig om één of twee keer in het jaar Trespa goed schoon te maken. Wanneer het tijd is voor een schoonmaakbeurt is Trespa gemakkelijk schoon te maken met een neutraal reinigingsmiddel, water en een microvezeldoek, zachte spons of borstel. Neutrale reinigingsmiddelen zijn bijvoorbeeld groene zeep, afwasmiddel of Blue Wonder. Gebruik geen schuurmiddelen, schuursponsjes of middelen die wax bevatten. Dit zorgt namelijk voor vlekken en matte plekken op het materiaal.

Gevelplaten/gevelpanelen schoonmaken

Gevelpanelen zijn onderhoudsvriendelijk. Toch is het voor het behoud van de kwaliteit en uitstraling van de gevel belangrijk om je kunststof gevelpanelen schoon te houden. Bovendien zorgt het voor een langere levensduur en behoud van glans en kleur. Voor het schoonmaken van gevelplaten kun je het beste alle platen eerst afstoffen om krassen te voorkomen. Vervolgens kun je met een sopje van allesreiniger of groene zeep en een doekje de gevelplaten schoonmaken. Gebruik geen agressieve of chemische schoonmaakmiddelen. Dit zorgt namelijk voor verkleuring van het materiaal. Daarnaast raden wij het ook af om gevelplaten schoon te maken met schuurmiddelen omdat dit kan zorgen voor krassen op het materiaal.