• Binnen 2 tot 5 werkdagen geleverd
  • 1.250 m2 Machinepark
  • Gratis op maat
  • Lasersnijden en frezen

HPL / Trespa op maat

HPL staat voor High Pressure Laminate, ook wel hoge druk laminaat. Dit is opgebouwd uit meerdere samengeperste lagen. De lagen bestaan uit een houtvezel- of papierkern en twee toplagen. De platen zijn voor zowel binnen als buitenshuis goed toepasbaar. Denk bijvoorbeeld aan gevels, garageboxen of een dakkapel. Binnenshuis is een aanrecht, wandbekleding of bijvoorbeeld badkamer interieur enorm geschikt.

Producten aan het zoeken

Plexideal, dé specialist in kunststofplaten op maat!

HPL / Trespa Toepassingen

Doordat de lagen met hoge druk worden samengeperst, ontstaat er een keiharde plaat die ook nog eens onderhoudsvrij is. De toplagen zijn dermate hard en dicht dat zonlicht en vocht niet kunnen doordringen in de plaat. In eerste instantie werden HPL-platen daarom ook gebruikt voor buiten, zoals gevelplaten en boeidelen.

Vanwege de harde en dichte toplagen is de HPL-plaat vaak gebruikt in hygiënische omgevingen. Dit kunnen laboratoria zijn, maar denk bijvoorbeeld ook aan badkamers of keukens. Ook in de machinebouw maakt men veel gebruik van HPL, omdat het gemakkelijk schoon te maken is.

Voorbeelden van toepassingen van HPL/Trespa zijn:

  • Gevelplaten
  • Boeiboorden
  • Dakkapellen
  • Garageboxen

Eigenschappen van Trespa HPL-platen

HPL-platen hebben keiharde toplagen. Hierdoor zijn ze onbuigzaam. Er is extreme kracht nodig om de toplaag te beschadigen of te breken. Dit maakt de Trespa HPL vandalisme bestendig. Doordat de toplagen van HPL een hoge modulaire dichtheid hebben, zal vuil zeer moeilijk aanhechten en zijn de platen makkelijk schoon te maken.

Wat is het verschil tussen HPL en Trespa ?

De termen HPL en Trespa worden vaak door elkaar gebruikt. Maar wat is het verschil? Dit is een kort en krachtig antwoord: er is geen verschil. HPL staat voor High Pressure Laminate. Trespa is de merknaam van HPL. Beide duiden het product aan en betekenen dus hetzelfde.

HPL versus Volkern

Volkern is een soort High Pressure Laminate, HPL-plaat. Het product is ontworpen door Trespa en wordt veel gebruikt als gevelbekleding. Ook volkern platen zijn sandwichplaten. Dit betekent dat ze bestaan uit samengeperste houtvezels als kern met aan beide zijden een harde toplaag. Bij Plexideal kun je geen Volkern platen bestellen. Wel zijn wij expert in HPL-platen. Deze platen van plexideal zijn in meerdere kleuren beschikbaar en worden op maat gemaakt. Kortom: HPL-platen zijn een uitstekend alternatief voor Volkern platen! Bestel nu en wij leveren binnen twee dagen!