Kunststof frezen

Plexideal beschikt over een eigen productie en opslag hal van 1200 vierkante meter. Naast de 7 lasermachines die wij hebben (Trotec en BRM-lasers) beschikken wij ook over een CNC-freesmachine van Bridgeport en een vlakbedfreesmachine. Wij kunnen dus naast het lasersnijden van kunststoffen ook kunststoffen frezen en buigen.

Let op! Het is niet mogelijk om een haakse binnenhoek te frezen. Een frees is namelijk een rond gereedschap, waardoor de binnenhoek lichtelijk zal worden afgerond. Mocht dit een probleem zijn, dan is lasersnijden een goede optie.

Wanneer frezen

Soms kom je niet weg met lasersnijden of zagen alleen. Bijvoorbeeld als je een 3D bewerking, kamer, blinde sleuf of schroefdraad in het materiaal nodig hebt. In dat geval kun je Plexiglas, HPL, Alupanel, Polyethyleen en Polycarbonaat bij ons kunnen laten frezen.

kunststoffen frezen

Speciale bewerking of productie wens

Heeft u een speciale of unieke wens betreft productie van onze kunststoffen? Neem dan gerust contact op met ons. Wij maken graag een afspraak met u voor een rondleiding door de machinepark en laten u alle mogelijkheden zien. Hiermee willen wij u graag inspireren en op nieuwe ideeën brengen.

Wat is CNC frezen?

CNC staat voor Computer Numerical Control. Dit betekent dat de computer machines aanstuurt die uiteindelijk gaan frezen. CNC frezen is een techniek die u het beste kunt gebruiken wanneer een kunststofplaat in een complexe vorm gemaakt moet worden. Bij deze complexe vormen is een goede randafwerking belangrijk, daarom heeft bij deze complexe vormen CNC frezen de voorkeur. Bij Plexideal kan deze techniek toegepast worden op iedere kunststof plaat.

Verschillende mogelijkheden met CNC frezen

Plexideal levert iedere kunststof in de gewenste vorm. Wilt u een complexe vorm? Dan maken wij gebruik van CNC frezen. Denk hierbij aan diagonale snedes, cirkels of andere vormen. Reclame letters aan gevels bijvoorbeeld zijn meestal gemaakt door middel van CNC frezen. Een frees kan ieder gewenst model uit onze platen halen. Hierdoor kunt u verschillende producten laten maken uit kunststof. Denk bijvoorbeeld aan folderstandaards, bakjes, reclameletters, strips of bewegwijzering.

CNC frezen met Plexideal

Plexideal levert alle kunststof platen op maat. U hoeft zelf niet meer te klussen om de plaat op het gewenste formaat te krijgen. Dit gebeurt ook als u de plaat in een complexe vorm wilt hebben. Plexideal maakt de bestelde plexiglasplaat in iedere gewenste vorm middels de CNC freestechniek. Bent u benieuwd naar uw mogelijkheden? Neem dan contact op met onze medewerkers. Liever direct bestellen? Bestel vandaag nog geheel eenvoudig via onze webshop!