Kunststoffen zagen

Bij Plexideal zagen wij verschillende kunststoffen gratis op maat. De soorten kunststoffen die wij zoal bewerken zijn: Plexiglas, Polycarbonaat, Trespa (HPL), Dibond, Polyethyleen en PVC schuim. Het bewerken van deze kunststoffen doen wij voornamelijk met onze zaagmachine. Daarnaast bieden wij het lasersnijden, frezen en buigen van kunststoffen aan.

 

Materiaal eigenschappen

Tijdens het zagen van kunststoffen is het belangrijk om rekening te houden met het soort plaatmateriaal dat je snijdt. Zo is geëxtrudeerd Plexiglas lastiger te bewerken dan gegoten Plexiglas. Dit komt, omdat geëxtrudeerd Plexiglas tijdens de productie uitgewalst is. Dit is niet het geval bij gegoten Plexiglas. Hierdoor zit er meer spanning in de geëxtrudeerde versie en kan het tijdens bewerking dus sneller breken.

Gegoten Plexiglas zagen

Voor het op maat zagen van gegoten Plexiglas maken wij gebruik van een machine die overeenkomsten vertoont met een cirkelzaag. Deze bevat een fijn getand zaagblad, wat ervoor zorgt dat het materiaal op een lage snelheid mooi en strak wordt gezaagd.

 

Geëxtrudeerd Plexiglas zagen

Als je geëxtrudeerd Plexiglas wilt zagen, is het van groot belang dat de zaagmachine voorzien is van een zeer fijn getand zaagblad. Bijvoorbeeld een Widia vertanding. Dit zaagblad is vergelijkbaar met een decoupeerzaagblad.

 

Wel of niet zelf zagen?

Wanneer je zelf kunststof gaat zagen, is het essentieel om rekening te houden met het soort materiaal. Zo is geëxtrudeerd Plexiglas bijvoorbeeld breukgevoeliger dan gegoten Plexiglas of andere kunststoffen. Je zal dus rekening moeten houden met de eigenschappen van de kunststof die je gaat zagen. Ook is het belangrijk om de plaat van genoeg steun te voorzien. Daarnaast is het gebruiken van een fijn getand zaagblad aan te raden.

 

Gratis op maat zagen

Een handigere manier om kunststof op maat te maken is door het te laten zagen. Bij Plexideal is dit helemaal gratis! Zo ben je niet alleen gegarandeerd van een mooie afwerking, maar loop je zelf ook geen risico dat het materiaal breekt.

 

Kunststof zagen of lasersnijden?

Bij Plexideal kun je gratis kunststof op maat laten zagen. Mocht je het materiaal echter gedetailleerder willen laten bewerken, dan is lasersnijden een goede optie. Het lasersnijden van kunststoffen gaat snel en uiterst nauwkeurig. Een laser is namelijk maar 0,1 millimeter dik. HPL (Trespa®) en Alupanel (Dibond®) kunnen ook gedetailleerd bewerkt worden. Dit kan echter alleen door middel van frezen. Frezen en lasersnijden bieden wij echter niet gratis aan.

Klik op de link voor meer informatie over het lasersnijden of frezen van kunststof.

 

Kunststof op maat laten zagen bij Plexideal

Bij Plexideal kun je kunststoffen gratis op maat laten zagen. Zo hoef je zelf niet aan de slag met speciaal apparatuur. Bovendien ben je bij Plexideal verzekerd van een perfect op maat gemaakte kunststofplaat. Wil jij dit ook? Bestel vandaag nog jouw op maat gemaakte kunststof plaat. Kies het gewenste materiaal, vul de afmetingen in en wij verzorgen de rest.