Kunststoffen zagen

Bij Plexideal zagen wij verschillende kunststoffen gratis op maat. De soorten kunststoffen die wij zoal bewerken zijn: Plexiglas, Polycarbonaat, Trespa (HPL), Dibond, Polyethyleen en PVC schuim. Het bewerken van deze kunststoffen doen wij voornamelijk met onze zaagmachine. Daarnaast bieden wij het lasersnijden, frezen en buigen van kunststoffen aan.

 

Plaatmateriaal op maat zagen

Tijdens het zagen van kunststoffen is het belangrijk om rekening te houden met het soort plaatmateriaal dat je snijdt. Zo is geëxtrudeerd Plexiglas lastiger te bewerken dan gegoten Plexiglas. Dit komt, omdat geëxtrudeerd Plexiglas tijdens de productie uitgewalst is. Dit is niet het geval bij gegoten Plexiglas. Hierdoor zit er meer spanning in de geëxtrudeerde versie en kan het tijdens bewerking dus sneller breken.

Gegoten Plexiglas zagen

Voor het op maat zagen van gegoten Plexiglas maken wij gebruik van een machine die overeenkomsten vertoont met een cirkelzaag. Deze bevat een fijn getand zaagblad. Dit zorgt ervoor dat het materiaal op een lage snelheid mooi en strak wordt gezaagd.

 

Geëxtrudeerd Plexiglas zagen

Om geëxtrudeerd Plexiglas te zagen is het van groot belang dat de machine voorzien is van een zeer fijn getand zaagblad met bijvoorbeeld een Widia vertanding. Dit zaagblad is vergelijkbaar met een decoupeerzaagblad.

Een plaat van geëxtrudeerd Plexiglas komt het best tot zijn recht als de plaat haaks is gezaagd. Vervolgens moet het vervaardigd product onbewerkt worden geplaatst in bijvoorbeeld een kozijn, sponning of beglazingsprofiel.

 

Wel of niet zelf zagen?

Wanneer je zelf kunststof gaat zagen is het essentieel om rekening te houden met het soort materiaal. Zo is geëxtrudeerd Plexiglas bijvoorbeeld breukgevoeliger dan gegoten Plexiglas of andere kunststoffen. Je zal dus rekening moeten houden met de eigenschappen van de kunststof die je gaat zagen. Dit kan door de plaat van genoeg steun te voorzien. Daarnaast is het gebruiken van een fijn getand zaagblad aan te raden.

 

Gratis op maat zagen

Een handigere manier om kunststof op maat te maken is door het te laten zagen. Bij Plexideal is dit helemaal gratis! Zo ben je niet alleen gegarandeerd van een mooie afwerking, maar loop je zelf ook geen risico dat het materiaal breekt.

 

Kunststof zagen of lasersnijden?

Bij Plexideal kun je gratis kunststof op maat laten zagen. Mocht je het materiaal echter gedetailleerder willen laten bewerken, dan is lasersnijden ook een goede optie. Het lasersnijden van kunststoffen gaat snel en op de millimeter nauwkeurig. Deze bewerkingsmethode is tegen extra kosten bij ons mogelijk.

Klik op de link voor meer informatie over het lasersnijden van kunststoffen.

 

Waarom kunststof op maat uitbesteden?

Indien je ervoor kiest om kunststof platen te laten lasersnijden, brengt dit meerdere voordelen met zich mee. Zo zijn ronde en complexe vormen eenvoudig te lasersnijden. Daarnaast blijven de randen van de plaat glad.  Als je kunststof zelf wilt zagen zal je de randen echter zelf moeten polijsten om het gewenste effect te behalen. Daarnaast is de kans groot dat er splinters ontstaan tijdens het zagen. Bij Plexideal kun je daarentegen kunststoffen gratis op maat laten zagen. Zo hoef je zelf niet aan de slag met speciale apparatuur. Bij Plexideal ben je dus verzekerd van een perfect op maat gemaakte kunststofplaat. Wil jij dit ook? Bestel vandaag nog jouw op maat gemaakte kunststof plaat. Kies het gewenste materiaal, vul de afmetingen in en wij verzorgen de rest.