Voorbereiding

Voordat wij de platen zagen, is het belangrijk om stil te staan bij het type plexiglas dat u voor uw product(en) wilt gebruiken. Tussen gegoten plexiglas of geëxtrudeerd plexiglas zitten verschillen. We lichten dit graag toe.

Gegoten plexiglas zagen

Voor het op maat zagen van gegoten plexiglas maken we gebruik van een machine die overeenkomsten vertoont met een cirkelzaag met een fijn getand zaagblad. Een fijn getand zaagblad zorgt ervoor dat het materiaal op een lage snelheid mooi en strak wordt gezaagd.

Geëxtrudeerde plexiglas zagen

Om geëxtrudeerd plexiglas te zagen, is het van groot belang dat de machine voorzien is van een zeer fijn getand zaagblad met bijvoorbeeld een Widia vertanding. Dit zaagblad is te vergelijken met een decoupeerzaagblad.

Een plaat van geëxtrudeerd plexiglas komt het best tot zijn recht als de plaat haaks wordt gezaagd. Vervolgens moet het vervaardigd product onbewerkt, in bijvoorbeeld een kozijn, sponning of beglazingsprofiel, worden geplaatst.

 

Wat zijn de voor en nadelen van zelf plexiglas zagen?

Plexideal zaagt plexiglas gratis op maat, maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen om dit zelf te doen. Maar hoe moet dit? Wij leggen dit graag uit. Allereerst is het belangrijk dat u weet welk type plexiglas u heeft. Onderscheid maken tussen gegoten en geëxtraheerd plexiglas is hierbij enorm belangrijk. Geëxtraheerd plexiglas is materiaal waar veel spanning op staat. De kans dat de plaat breekt tijdens het zagen is groot. Als u ervoor kiest om zelf uw plexiglas te zagen, is het verstandig om gegoten plexiglas te bestellen.

 

Zaaglijn aftekenen

Voordat u begint met zagen is het belangrijk dat u de zaaglijn niet op de beschermfolie tekent. Aftekenen kunt u het beste doen met schilderstape. Om plexiglas te kunnen zagen is goede apparatuur noodzakelijk. Bij voorkeur met gebruik van een cirkelzaag met 4000 toeren per minuut. Indien u deze niet in uw bezit heeft, kunt kiezen voor een decoupeerzaag met de snelheid op 75%. Met een fijn schuurpapiertje kunt u eventuele splinters wegwerken.

 

Plexiglas op maat middels lasersnijden

Zelf plexiglas zagen is niet gemakkelijk. Daarom levert Plexideal plexiglas platen op maat. Deze service is geheel gratis. Echter, er is nog een andere mogelijkheid. Plexiglas laten lasersnijden. Door plexiglas te laten snijden, krijgt de plaat snel en eenvoudig iedere gewenste vorm. Laseren is de techniek die op de millimeter nauwkeurig wordt uitgevoerd. Polijsten en splinters wegwerken is hierbij overbodig. Deze bewerkingsmethode is de laatste jaren daarom steeds populairder geworden.

 

Waarom plexiglas op maat maken uitbesteden?

Indien u ervoor kiest om uw plexiglasplaat te laten laseren, heeft u enkele voordelen. Zo zijn ronde vormen eenvoudig haalbaar. Daarnaast blijven de randen van de plaat tijdens en na het laseren transparant en glad. Na bewerking met een cirkelzaag, moet u altijd de randen polijsten om gewenst effect te behalen. De kans dat er splinters ontstaan tijdens het zagen van plexiglas is groot. Plexideal heeft hier een oplossing voor. Wij leveren platen van plexiglas geheel op maat. Zo hoeft u niet zelf aan de slag met speciale apparatuur. U bent verzekerd van een plexiglasplaat, perfect op maat gemaakt Bent u geïnteresseerd in een plaat van plexiglas? Bestel vandaag nog uw plexiglasplaat volledig op maat gemaakt. U kiest de gewenste variant plexiglas en vult de afmetingen in, wij verzorgen de rest.