Geplaatst op door Nicole Meijer

Buitenreclame: gevelletters, logo’s en lichtbakken

Bij Plexideal verkopen wij diverse kunststoffen die geschikt zijn voor de reclame-industrie. Zo kun je bij ons onder andere terecht voor Plexiglas, PVC schuim, HPL (Trespa), Alupanel (Dibond) en Polycarbonaat. Deze platen zagen wij gratis voor je op maat. Ook kunnen wij een aantal van deze materialen buigen, frezen, lasersnijden of bedrukken.

Geschikte kunststoffen voor buitenreclame

Onderstaande kunststoffen zijn geschikt voor buitenreclame. Deze materialen zijn namelijk weer- en UV bestendig. Polycarbonaat is echter een uitzondering. Deze kunststof is niet UV-bestendig, waardoor het in de loop der jaren verkleurt. Plexideal biedt daarom alleen Polycarbonaat platen aan die voorzien zijn van een UV-coating. Hierdoor verkleurt het niet.

  • Plexiglas is 25 keer sterker en 50% lichter dan glas. Ook is het geschikt voor buiten. Plexiglas is het zowel in helder als in verschillende kleuren te verkrijgen.
  • Polycarbonaat is 250 keer sterker en 50% lichter dan glas. Hierdoor is het nagenoeg onbreekbaar. Het wordt daarom vaak toegepast als veiligheidsbeglazing. Polycarbonaat is tevens weerbestendig. Het is echter niet UV-bestendig, mits het voorzien is van een UV-coating.
  • Alupanel (Dibond®) is een UV- en weerbestendige sandwichplaat dat voorzien is van een Polyethyleen kern. Ook is het licht van gewicht en geschikt voor gevelreclame.
  • HPL (Trespa®) is hard en weerbestendig. Dit laminaat bestaat uit een kern van met fenolhars samengeperste houtvezels en harde gelamineerde toplagen. HPL wordt veelal gebruikt voor gevelbekleding, maar zou je ook als gevelreclame kunnen toepassen.

PVC schuim is niet geschikt voor buiten. Het kan dus alleen voor binnenreclame worden gebruikt. Het voordeel van PVC schuim is dat het licht van gewicht is. Ook is het eenvoudig te monteren door middel van afstandhouders. Voor binnenreclame kun je tevens kiezen voor Plexiglas, Polycarbonaat, Alupanel (Dibond®) of HPL (Trespa®). Deze kunststoffen zijn daarnaast ook geschikt voor buitenreclame.

 

Freesletters / gevelletters

Freesletters (gevelletters) worden vaak gebruikt als gevelreclame, maar kunnen ook binnen worden toegepast voor reclame of ter decoratie. Freesletters zijn gefreesde of lasergesneden materialen waar bijvoorbeeld letters, logo’s of andere vormen uit zijn gehaald.

 

Freesletters frezen of lasersnijden?

Het grote verschil tussen frezen en lasersnijden is dat een frees dikker is dan een laserstraal. Een laser is namelijk slechts 0,1 millimeter dik. Hierdoor kan het gemakkelijk de allerkleinste details in het materiaal snijden. Dit zorgt er tevens voor dat binnenhoeken, in tegenstelling tot frezen, scherp en onafgerond worden gesneden.

Een frees kan daarentegen makkelijker door dikker materiaal heen frezen. Afhankelijk van het soort materiaal en de dikte, kun je dus kiezen voor het lasersnijden of frezen van freesletters. Zo wordt Alupanel (Dibond) bijvoorbeeld gefreesd en Plexiglas lasergesneden.

 

freesletters-gevelletters-gevelreclame
freesletters /gevelletters / gevelreclame

 

lichtbak-buitenreclame
lichtbak buitenreclame

 

Welk materiaal kun je gebruiken voor freesletters / gevelletters?

Geschikte kunststoffen voor freesletters zijn bijvoorbeeld Dibond® (Alupanel) en Plexiglas. Dibond bestaat namelijk uit een kern van Polyethyleen dat bedekt is met twee dunne aluminiumlagen. De kern is bestand tegen UV, water en temperatuurswisselingen. Hierdoor is het uiterst geschikt voor buitengebruik. Ook Plexiglas is weer- en UV bestendig. Bovendien heb je met Plexiglas een ruime keuze op het gebied van materiaalkleuren.

 

Logo bedrukken op HPL of Dibond

Als je graag een plaat wilt laten bedrukken met jouw logo, dan zijn HPL (Trespa®) en Alupanel (Dibond®) platen hiervoor uiterst geschikt. Deze materialen zijn tevens geschikt voor buiten. Zo kun je beide materialen bijvoorbeeld toepassen als gevelreclame.

 

Lichtbak reclame

Lichtbakken zijn vaak voorzien van een logo en/of slogan, tekst of afbeelding. Deze kunnen in een bedrijfspand zowel binnen al buiten worden opgehangen.

Wij verkopen geen kant-en-klare lichtbakken. Als je echter een lichtbak op maat wilt maken, kunnen wij je voorzien van kunststof platen. Gebruikelijke materialen voor lichtbakken zijn onder andere opaal-kleurige Plexiglas en Polycarbonaat platen. Met opaal-kleurige (melkwit) materialen kun je namelijk mooie lichteffecten creëren.

 

Waarom Plexiglas of Polycarbonaat?

Plexiglas en Polycarbonaat zijn beide geschikt als lichtbak, omdat ze beide lichtdoorlatend en licht van gewicht zijn. Bovendien is Plexiglas 25 keer en Polycarbonaat 250 keer sterker dan glas. Hierdoor zijn deze materialen bijna niet kapot te krijgen. Polycarbonaat is door zijn sterkte zelfs vandalismebestendig. Mocht de lichtbak toch breken, dan breekt het in grote stukken. Je hebt dus geen last van “glas” splinters en scherven.

 

Gratis op maat zagen

Plexiglas en Polycarbonaat zagen wij gratis voor je op maat. Ook kunnen wij plaatmateriaal frezen, lasersnijden, buigen en op aanvraag bedrukken.

 

Kunststof platen op maat kopen bij Plexideal

Wil je Plexiglas, Polycarbonaat, Alupanel (Dibond®), HPL (Trespa®) of PVC schuim op maat laten zagen? Dan ben je bij Plexideal aan het juiste adres. Wij zagen kunststof platen namelijk gratis voor je op maat! Ook kun je bij ons terecht voor het frezen, lasersnijden en buigen van kunststof. Wil je kunststof laten bedrukken? Of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.