Geplaatst op door mark

Dankzij de vele voordelige eigenschappen is Trespa breed toepasbaar. Zo wordt het binnen toegepast, maar juist ook vaak buiten. Zo is Trespa erg gangbaar als gevelbekleding. Om erachter te komen waarom dit juist als gevelbekleding zo populair is, is het belangrijk om te weten wat Trespa precies is en welke eigenschappen het heeft.

Wat zijn Trespa/HPL platen?

HPL is een kunststof plaatmateriaal dat gemaakt is van natuurlijke materialen. Trespa is een merknaam voor HPL. HPL platen zijn gemaakt van geperste houtvezels en bestaan uit een toplaag van fenolhars.

Deze platen zijn weersbestendig en duurzaam. HPL platen kunnen daardoor zowel binnen als buiten toegepast worden.

Trespa/HPL toepassingen

Trespa kan voor meerdere doeleinden toegepast worden. Denk hierbij aan: douchewanden, dakkapellen, aanrechtbladen, reclameborden, garageboxen en gootafwerkingen.

Daarnaast wordt Trespa ook veel toegepast als gevelbekleding. Waarom het juist zo vaak wordt gebruikt als gevelbekleding lees je hieronder.

Trespa Gevelbekleding

Zoals benoemd in de inleiding, is Trespa erg gangbaar als gevelbekleding. Dit is te danken aan de vele voordelige eigenschappen van Trespa.

Wanneer je een gebouw wilt laten bouwen wil je natuurlijk dat het lang mee gaat, onderhoudsvriendelijk is en er mooi uit blijft zien. Geen wonder dat dan juist Trespa wordt gekozen als gevelbekleding voor woningen en gebouwen.

trespa-gevelbekleding

Eigenschappen van Trespa platen

Trespa platen zijn erg duurzaam. Zo zijn ze weersbestendig, onderhoudsarm en gaan ze ontzettend lang mee. Wanneer je Trespa platen koopt heb je hier maximaal 50 jaar plezier van.

Dit komt door de voordelige eigenschappen van deze platen. Trespa platen zijn namelijk: stevig, weersbestendig, vandalismebestendig, onderhoudsarm en duurzaam.

De voordelen van Trespa

De voordelige eigenschappen van Trespa zorgen ervoor dat het veelal wordt toegepast als gevelbekleding. Deze eigenschappen zijn eerder in deze blog al benoemd, maar hieronder lichten wij dit verder toe.

Stevig:

Trespa platen zijn niet buigbaar. Daarnaast zijn deze platen stoot-en slagvast. Deze platen kunnen dus niet breken.

Weersbestendig:

HPL platen zijn erg goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Zo is het vochtbestendig en UV-bestendig en zijn temperatuurswisselingen geen probleem bij Trespa. Tot slot is het ook schimmelwerend. Het uiterlijk van Trespa platen verandert door de jaren heen dus eigenlijk niet.

Vandalismebestendig:

HPL is onbreekbaar, stevig en krasbestendig. Het materiaal is dus goed bestand tegen geweld. Ook zullen graffiti liefhebbers niet veel plezier hebben met een canvas van HPL, omdat je dat hier erg makkelijk van af kan poetsen.

Onderhoudsarm:

Vuil kan zich lastig hechten aan HPL. Schoonmaken is dus nauwelijks nodig. Hierdoor is het uiterst geschikt om toegepast te worden op plaatsen waar hygiëne belangrijk is, zoals in een laboratorium.

Duurzaam:

Ondanks de weersomstandigheden slijt Trespa niet en behoudt het zijn vorm en kleur. Door de jaren heen blijft het dus heel mooi. Dankzij alle voordelige eigenschappen van deze platen, heb je hier circa 30 tot 50 jaar plezier van!

Eindeloos veel mogelijkheden:

Trespa is geschikt voor zowel binnen-als buitengebruik. Daarnaast is er ruime keuze aan kleuren en afmetingen. Hierdoor is Trespa toepasbaar voor verschillende doeleinden.

Waarom Trespa als gevelbekleding?

Waarom Trespa zo vaak wordt gebruikt als gevelbekleding heeft meerdere redenen. Het is namelijk weersbestendig, onderhoudsarm en duurzaam. Daarnaast is Trespa krasbestendig, slijtvast, schimmelwerend en brandvertragend.

Bovendien zijn de mogelijkheden met Trespa oneindig. Zo kun je het als gevelbekleding bijvoorbeeld ook op een hele creatieve manier toepassen.

hpl-gevelbekleding

Creatieve toepassingen gevelbekleding

Het leukste aan Trespa is dat er enorm veel keuze is in design en kleur. Zo kun je saaie gebouwen omtoveren tot creatieve, kleurrijke gebouwen.

Een voorbeeld hiervan is de Hema in Oosterbeek. De vormvastheid van Trespa heeft in dit geval ervoor gezorgd dat er driedimensionale vormen gemaakt konden worden. Daarbij is er gebruik gemaakt van meerdere kleuren, waardoor het gebouw erg opvalt.

Ook heb je Studio Thonik in Amsterdam. Dit kantoorgebouw bestaat aan de buitenkant uit Trespa platen. Voor dit ontwerp is er gebruik gemaakt van zwart-wit effecten. Hierdoor heeft het gebouw een unieke uitstraling.

Tot slot is er het restaurant La Place in Houten. Voor de gevelbekleding bij La Place is eveneens gebruik gemaakt van Trespa. Zo heeft het restaurant ervoor gezorgd dat het een echte “eyecatcher’’ is.

Trespa plaat op maat

Wil jij een Trespa plaat op maat laten maken? Dan ben jij bij Plexideal bij het juiste adres. Bij Plexideal is er ruime keuze aan Trespa platen. Zo kun je bij ons terecht voor witte, grijze, zwarte, blauwe, groene, rode en crèmekleurige Trespa platen.

Deze zijn beschikbaar in verschillende diktes en afmetingen. Op die manier kun je het toepassen zoals jij dat wilt. Tot slot kun je binnen ons assortiment bijpassende Trespa schroeven vinden.

Ook bieden wij lijm, kit en schoonmaakmiddelen aan. Op die manier heb je alles in huis om de draagconstructie voor te behandelen en de Trespa plaat te kunnen verlijmen. Zo ben je altijd goed voorbereid!