Geplaatst op door Bakschik
plexiglas
Plexiglas
polycarbonaat kleuren
Polycarbonaat helder, smokey en opaal

Verschil Plexiglas & Polycarbonaat

Een vraag die ons vaak wordt gesteld is: “Wat is het verschil tussen Plexiglas en Polycarbonaat? Logische vraag, want ze zijn beide helder, isolerend en chemisch bestendig. Toch zijn er een aantal verschillen. Welke dat zijn, vertellen wij je in deze blog.

Plexiglas (Acrylaat/Acrylglas/PMMA)

Plexiglas staat bekend als een glasvervanger. Het is namelijk 50% lichter van gewicht en 30 keer sterker dan glas. Daarnaast is Plexiglas veiliger dan glas, omdat het bij breuk in grote stukken breekt, terwijl glas grotendeels versplintert. Bovendien is het uv- en weersbestendig, waardoor je het zowel binnen als buiten kunt toepassen.

Twee nadelen van Plexiglas is dat het stof aantrekt en krasgevoelig is. Gelukkig kun je deze problemen voorkomen of oplossen door bijvoorbeeld:

Polycarbonaat

Polycarbonaat is sterker, flexibeler en slagvaster dan Plexiglas. Het wordt daarom onder andere gebruikt bij de ME of politie als beschermschild.

Ook is Polycarbonaat brandbestendiger dan Plexiglas. Plexiglas is namelijk normaal brandbaar, terwijl Polycarbonaat brandvertragend is.

Eén nadeel van Polycarbonaat is dat het op lange termijn (2 à 3 jaar) verkleurt door uv-straling. Mocht je deze kunststof toch buiten willen toepassen, dan kun je kiezen voor Polycarbonaat platen die voorzien zijn van een uv-coating. De Polycarbonaat platen van Plexideal zijn standaard voorzien van een uv-coating.

Verschillen in eigenschappen:

Verschil-Plexiglas-Polycarbonaat

Plexiglas en Polycarbonaat bestellen

Weet je inmiddels welke kunststof het beste bij jouw project past en wil je deze graag op maat bestellen? Bij Plexideal kun je Plexiglas en Polycarbonaat, maar ook andere kunststoffen zoals Trespa, Dibond en Polyethyleen, bestellen. Wij zagen het zelfs gratis voor je op maat!

Zijn er meerdere bewerkingen in het plaatmateriaal nodig? Ook dan kun je bij Plexideal terecht. Naast het zagen bieden wij namelijk ook het lasersnijden, frezen en buigen van kunststof aan.

Advies nodig?

Neem voor vragen of advies gerust contact met ons op. Dit kan via info@plexideal.nl of door te bellen naar 0591-745220. Wij helpen je graag verder!

Vond je dit artikel interessant? Bekijk dan ook eens onze blogpagina met andere kunststof gerelateerde onderwerpen!