Geplaatst op door gerrit

Plexiglas kun je op diverse manieren inzetten. Je kunt Plexiglas bijvoorbeeld gebruiken als balkonafscheiding, beglazing voor een aquarium, reclamebord, winkeldisplay, voorzetraam, decoratie of als afschermplaat. Echter kun je het ook voor kleinere producten gebruiken. Zo hebben wij Plexiglas gebruikt om een whiskyhouder te maken. In deze blog vertellen wij waarom er voor Plexiglas is gekozen en hoe het bewerkingsproces van deze whiskyhouder eruit zag.

Waarom is er voor Plexiglas gekozen?

Vanwege de vele voordelige eigenschappen van Plexiglas, is dit materiaal uiterst geschikt om te gebruiken als whiskyhouder. Het materiaal is namelijk licht van gewicht en tegelijkertijd 30 keer sterker dan glas.

Stappenplan whiskyhouder

Voordat wij de wiskyhouder konden gaan produceren was er een stappenplan nodig. Wij kwamen met het volgende idee waardoor de whiskyhouder eenvoudig in elkaar te zetten is. Je kunt namelijk door middel van twee schuifsystemen de whiskyfles in de houder plaatsen. Het derde schuifsysteem zorgt ervoor dat je het voetje van de whiskyhouder kunt koppelen aan de whiskyhouder. Door dit voetje blijft de whiskyhouder verticaal omhoog staan waardoor de fles staand in de houder geplaatst kan worden.

Bewerkingsproces whiskyhouder van Plexiglas

Nadat het stappenplan voor de montage was uitgewerkt, hebben wij de whiskyfles opgemeten. Tijdens de realisatie van het 3D ontwerp hebben wij rekening gehouden met deze afmetingen. Vanuit het 3D ontwerp hebben wij een 2D snijtekening gemaakt. Deze snijtekening hebben wij in de computer van de lasersnijmachine geïmporteerd. Nadat wij een Plexiglas plaat op de machine hadden gelegd, kon de 2D snijtekening inclusief tekstgravure door de lasersnijmachine worden gegraveerd en lasergesneden. Tot slot hebben wij alle losse onderdelen netjes ingepakt en opgestuurd.

Plexiglas bestellen bij Plexideal

Wil jij graag Plexiglas platen op maat bij ons bestellen? Dat kan! In ons assortiment bieden wij diverse Plexiglas platen aan. Zo is er keuze uit heldere, witte, rode, blauwe, groene, grijze en oranje kleurige Plexiglas platen. Ook heb je keuze uit verschillende bewerkingsmogelijkheden. Denk aan: lasersnijden, frezen, buigen en zagen. Het op maat zagen kan bij ons gratis. Wil je graag meer weten over Plexiglas? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen jou graag verder.