Geplaatst op door Nicole Meijer

Is kunststof duurzaam?

Kunststof / plastic staat bekend als een niet duurzaam product. Dit komt, omdat er bij kunststof vaak wordt gedacht aan wegwerpplastic. Er zit echter een verschil tussen wegwerpplastic (One-time-use plastics) en het duurzaam toepassen van kunststof (Performance plastics). Kunststof heeft een lange levensduur. Doordat het op lange termijn toegepast kan worden, kun je kunststof als duurzaam beschouwen.

Het moet dan natuurlijk wel op de juiste manier toegepast worden, dus niet als wegwerp materiaal. Zo kun je Polycarbonaat bijvoorbeeld toepassen in straaljagers en PMMA gebruiken voor het maken van overkappingen en grote aquariums. Dit zijn lange termijn en duurzame toepassingen. Bij Plexideal worden kunststoffen ook op de lange termijn en op een duurzame manier toegepast. Zo gebruiken klanten onze kunststoffen bijvoorbeeld ter vervanging van glas of staal.

Kunststof bewerken op een duurzame manier

Wij zagen kunststoffen efficiënt op maat waardoor wij weinig restmateriaal overhouden. Ook tijdens het lasersnijden en frezen van kunststof delen wij de onderdelen zo dicht mogelijk op elkaar in. Zo hoeven wij zo weinig mogelijk materiaal te gebruiken. Ook kopen wij platen niet groter in dan nodig is. Hierdoor houdt je weinig tot geen restmateriaal over. Hetgeen dat wel overblijft plaatsen wij in onze stelling. Dit hergebruiken wij voor het maken van samples of voor nieuwe kunststof onderdelen.

Leveren van kunststof

Elk jaar wordt er circa 11 miljoen ton aan kunststof geproduceerd. Het grootste gedeelte hiervan (39,6%) gebruikt men als verpakkingsmateriaal. Het overige gedeelte gaat onder andere naar de bouw, auto-industrie, elektro-industrie, particulieren en de landbouw. Bij Plexideal leveren wij aan deze sectoren. Onze klanten passen kunststof dus duurzaam toe, doordat dit wordt ingezet voor de lange termijn.

 

Hoe Plexideal bijdraagt aan duurzaamheid:Duurzaamheid-bij-plexideal

Wij dragen bij aan duurzaamheid op drie manieren, namelijk:

Recyclen van kunststof

Wij recyclen onze kunststoffen op het moment dat er bij ons kunststof onderdelen kapot gaan, beschadigd raken of te klein zijn om te kunnen hergebruiken.

Duurzaam toepassen

Wij leveren kunststoffen die duurzaam en op de lange termijn kunnen worden toegepast.

Kunststoffen hergebruiken

Het indelen van kunststof onderdelen doen wij zo efficiënt mogelijk zodat er weinig tot geen restmateriaal overblijft. Hetgeen dat overblijft hergebruiken wij voor samples of nieuwe onderdelen.

 

Kunststof onderdelen bestellen bij Plexideal

Ben jij op zoek naar op maat gezaagde kunststof onderdelen? Of wil je kunststof laten lasersnijden, frezen of buigen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij ons kun je terecht voor het bewerken van Plexiglas, Polyethyleen, PVC schuim, Trespa/HPL en Dibond/Alupanel. Het op maat zagen van deze kunststoffen doen wij zelfs gratis! Neem dus gerust contact op met Plexideal. Wij helpen jou graag verder.