Geplaatst op door gerrit

Padelbaan met Plexiglas wanden

Plexiglas kan voor diverse toepassingen worden ingezet. Denk aan: aquaria’s, spatschermen, balkonafscheidingen en trapbalustrades. Ook in de sport kan Plexiglas ingezet worden. Zo wordt het bijvoorbeeld toegepast bij padel. Bij padel worden padelbanen omringt door Plexiglas platen. Maar wat zijn padelbanen? En waarom wordt er Plexiglas voor deze sport ingezet? In deze blog leggen wij dat allemaal uit.

Wat is een padelbaan?

Een padelbaan is een combinatie van een tennisbaan en squashbaan. Deze baan is gemaakt voor 4 personen en is omringt met muren van Plexiglas en hekwerk. Een standaard padelbaan is 20 meter lang en 10 meter breed. De achterkanten van de padelbaan bestaat uit Plexiglas wanden van 3 meter en een hekwerk van 1 meter. Beide zijkanten van de padelbaan zijn omringt met een hekwerk van 3 meter. In de hoeken lopen de Plexiglas wanden 4 meter door.

Welke functie hebben Plexiglas wanden bij een padelbaan?

De wanden maken deel uit van het spel en zorgen dat de rally’s langer duren. De wanden van Plexiglas kun je aan jouw kant gebruiken om de bal terug te spelen naar de tegenstander. Wanneer de bal aan de kant van de tegenstander eerst het Plexiglas wand of het hek raakt, voor het de grond raakt, is de bal uit.

Waarom Plexiglas wanden?

Het inzetten van Plexiglas wanden is een logische keuze. Plexiglas is namelijk 30 keer sterker dan glas en tegelijkertijd 50% lichter van gewicht. Hierdoor kunnen Plexiglas wanden gemakkelijk op de juiste plek geplaatst worden. Daarnaast is het weersbestendig en duurzaam. Verder is het lichtelijk buigbaar waardoor het niet snel breekt. Mocht het wel breken dan versplintert het niet en komen er dus geen scherven vrij. Bovendien kun je gebroken Plexiglas makkelijk herstellen met speciale Plexiglas lijm. Ook is Plexiglas voordeliger dan glas. Dit komt onder andere omdat Plexiglas makkelijker te bewerken is. Dit is uiteraard weer een groot voordeel voor jouw portemonnee. Plexiglas heeft echter nog meer voordelen. Welke voordelen dat zijn lees je in onze blog: de vele voordelen van Plexiglas.

Plexiglas padelbaan wanden schoonmaken

Padel kan zowel binnen als buiten gespeeld worden. Bij buitengebruik worden de platen sneller vies. Echter hecht vuil zich lastig aan Plexiglas waardoor Plexiglas platen makkelijk schoon te houden zijn. Door gebruik te maken van een microvezeldoek en een sopje van groene zeep, is het binnen mum van tijd weer spik en span.

Hoe worden Plexiglas wanden gemaakt?

Plexiglas wordt gemaakt van aceton, methanol, waterstofcyanide en zwavelzuur. Hoewel een aantal van deze grondstoffen schadelijk zijn, is Plexiglas van zichzelf onschadelijk. Tijdens de polymerisatie van deze stoffen ontstaat er namelijk een eindproduct dat compleet andere eigenschappen bevat: Plexiglas. Bij verbranding van Plexiglas boven de 450˚C blijft er alleen koolstofdioxide en water over. Compleet onschadelijk dus.

Plexiglas platen bestellen bij Plexideal

Zodra het Plexiglas is geproduceerd wordt het ingekocht door bedrijven die het bewerken of op maat maken voor hun klanten. Plexideal is zo’n bedrijf. Bij ons kun je terecht voor het buigen en het op maat lasersnijden, frezen of zagen van Plexiglas. Het op maat zagen bieden wij gratis aan. Dus ben jij een op zoek naar Plexiglas platen op maat? Neem dan gerust een kijkje op onze Plexiglas pagina. Bij vragen kun je ons altijd contacteren. Wij helpen jou graag verder.