Geplaatst op door gerrit

Reclameborden zijn bijna overal. Je ziet ze bijvoorbeeld bij sportvelden, winkels, restaurants, bushaltes en langs snelwegen. Reclameborden kunnen gemaakt worden uit verschillende soorten materialen. Eén van die materialen is Dibond.

Dibond wordt zoal ingezet als reclamepaneel, gevelbord, beurs- en standmateriaal en als winkeldisplay. Ben jij benieuwd uit welke materialen reclameborden nog meer gemaakt kunnen worden? Lees dan vooral verder.

Waar worden reclameborden van gemaakt?

Reclameborden kunnen gemaakt worden uit diverse soorten materialen. Welk materiaal het meest geschikt is, is afhankelijk of je de reclamebord binnen of buiten wilt gebruiken. Bepaalde materialen zijn namelijk wel geschikt voor binnengebruik. Echter zijn deze, vanwege hun eigenschappen, niet buiten toepasbaar.

Materialen die je zowel binnen als buiten kunt toepassen zijn: geborsteld aluminium, kanaalplaten, Dibond (Alupanel), Trespa en Forex (PVC schuim). Materialen die als reclamebord alleen binnen gebruikt kunnen worden zijn:

  • Plexiglas platen
  • Re-boards
  • Foamboards
  • Golfkarton
  • Display karton

Materiaalkeuzes bij Plexideal:

Bij Plexideal kun je voor een aantal van deze materialen terecht. Daarom geven wij kort aan waar je Dibond, Trespa, Plexiglas en PVC schuim in de reclamewereld het beste voor kunt toepassen.

  • Trespa kun je toepassen als bouwbord, reclamebord en voor boarding langs sportvelden.
  • Dibond kun je gebruiken voor reclameborden, gevelborden, beurs- en standmateriaal en als display in winkels.
  • Plexiglas is te gebruiken voor indoor signing, visuele communicatie, reclameletters, als reclamebord of beursstand.
  • PVC schuim kun je inzetten voor sign- en visuele communicatie, POS-materiaal, reclamebord of als beursstand.

Waarom Dibond reclameborden

Dibond heeft een wit gecoate en gladde oppervlakte dat bestaat uit aluminium sandwichplaten. Dit in combinatie met een harde kunststof kern van Polyethyleen zorgt ervoor dat Dibond maatvast is. Het materiaal krimpt en zet dus niet uit.

Bovendien zorgt de gladde oppervlakte ervoor dat je het materiaal zowel kunt bestickeren als bedrukken. Daarnaast is Dibond licht van gewicht, stijf, heeft het een langdurig kleurbehoud en kun het zowel binnen als buiten toepassen.

Vanwege deze eigenschappen is Dibond uiterst geschikt om langdurig als reclamebord toe te passen.

Reclameborden lamineren

Om de kleuren op jouw reclamebord langer te behouden kun je na bedrukking kiezen voor een laminaat afwerking. Door het materiaal af te werken met laminaat zorg je voor een extra beschermlaag op jouw Dibond plaat.

Vaak heb je de keuze uit glanzende of matte afwerking. Glans wordt het meest gebruikt, maar als je schittering door fel licht wilt voorkomen is een matte afwerking de betere keuze.

Dibond bestellen bij Plexideal

Heb jij een Dibond (Alupanel) plaat nodig voor jouw reclamebord? Bij Plexideal kun je Dibond platen gratis op maat laten zagen. Ook het frezen of buigen van Dibond is bij ons mogelijk.

Neem een kijkje op onze Dibond productpagina om alle mogelijkheden in kleur, afmeting en dikte in te kunnen zien.

Wil je liever een reclamebord dat gemaakt is van Trespa, Plexiglas of PVC schuim? Ook deze materialen kun je bij ons op maat laten maken.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen jou graag verder op het gebied van materiaalkeuze, materiaaleigenschappen en toepassingen.