Geplaatst op door mark

Voor Trespa platen op maat ben je bij Plexideal aan het juiste adres. Deze platen behoren tot de meest gebruikte kunststof plaatmaterialen van dit moment. Verschillende toepassingen zijn mogelijk. Zo worden Trespa platen veelvuldig gebruikt binnen laboratoria, maar ook doe-het-zelvers maken geregeld gebruik van deze platen. Zo worden ze bijvoorbeeld vaak ingezet als gevelplaten voor de afwerking van een woning of gebouw.

In deze blog vertellen we je meer over dit materiaal. Zo gaan we dieper in op wat Trespa is, of je Trespa kunt bewerken, wat de voordelen van Trespa platen zijn, welke varianten er zijn en welke Trespa toepassingen er mogelijk zijn. Ben je op zoek naar Trespa platen op maat? Binnen het ruime aanbod van Plexideal vind je alles wat je nodig hebt voor een goede prijs.

Wat is HPL / Trespa?

Trespa is het bekendste merk op het gebied van HPL platen. HPL staat voor High Pressure Laminate. Onder hoge druk wordt een laag natuurlijke houtvezels op elkaar geperst. Vervolgens wordt deze laag voorzien van een stevige toplaag van fenolhars. Deze toplaag is zo hard dat het voor zowel vocht als voor UV stralen onmogelijk is om tot de plaat door te dringen.

De robuuste toplaag zorgt er tevens voor dat deze platen lang meegaan. Doordat temperatuurwisselingen geen effect hebben op een Trespa plaat, wordt dit materiaal geregeld in de buitenlucht toegepast.

Is een Trespa plaat hetzelfde als een HPL plaat?

Trespa is het bekendste merk op het gebied van HPL platen. Door de enorme bekendheid is Trespa de laatste jaren een synoniem van HPL geworden.

In feite is er dus geen verschil tussen de twee. Trespa is de merknaam van HPL. Maar als iemand het over HPL of Trespa heeft, heeft deze persoon het over hetzelfde product.

Kun je Trespa bewerken?

Hierboven vertelden we je dat dit materiaal uitzonderlijk stevig is. Hierdoor ben je geneigd te denken dat je een Trespa plaat niet kunt bewerken. Gelukkig is dit in de praktijk prima te doen. Bewerken van dergelijke platen valt te vergelijken met het bewerken van hardhout. Met het juiste gereedschap kun je Trespa zagen. Het is aan te raden hiervoor gebruik te maken van hardmetalen gereedschappen.

Bij grotere platen is het een goed idee om gebruik te maken van gereedschappen met diamant versterkte snijvlakken. Ook Trespa lijmen is een optie. We snappen maar al te goed dat niet iedereen zomaar dit soort gereedschappen bezit. Daarom helpen wij je graag. Plexideal kan Trespa zagen en Trespa lijmen. Dat is het gemak van Trespa op maat bestellen.

Wat zijn de voordelen van een HPL plaat?

De kern van een Trespa plaat bestaat uit een laag natuurlijke houtvezels die omringd wordt door een duurzame toplaag. Deze toplaag van fenolhars zorgt ervoor dat deze platen uitzonderlijk hard en krasbestendig zijn. De kans op beschadigingen aan deze platen is klein. Bovendien gaat de gemiddelde Trespa plaat lang mee. De meeste varianten gaan tot 30 jaar mee, terwijl er ook stevigere varianten zijn die tot 50 jaar mee kunnen gaan.

Deze toplaag zorgt er tevens voor dat weersomstandigheden de platen niet kan aantasten. Of de platen nu te maken krijgen met veel regen of een felle zon, ze zijn hiertegen bestand. Ook temperatuurswisselingen hebben geen impact. Hierdoor kunnen Trespa platen zonder problemen buiten gebruikt worden.

Nog meer pluspunten

Doordat de Trespa platen zo lang meegaan, zijn ze uitzonderlijk onderhoudsarm. Dit effect wordt versterkt door het feit dat vuil zich nauwelijks kan hechten aan de toplaag. Dit komt door de hoge densiteit (dichtheid) van de toplaag.

Mocht er ooit graffiti op aangebracht worden, dan kan dit eenvoudig verwijderd worden. Hierdoor zijn ze een formidabele optie voor gebouwen, omdat de platen vandalismebestendig zijn. Hiermee bedoelen we niet alleen graffiti, maar ook andere vormen van vandalisme. Bestel je jouw Trespa platen bij ons, dan heb je de keuze uit een uitgebreid assortiment.

Welke soorten HPL platen zijn er?

Trespa platen zijn in meerdere varianten verkrijgbaar. Wanneer je ons aanbod bekijkt, zal het je meteen opvallen dat er een hoop variatie is op het gebied van de afmetingen en de kleuren. Daarnaast zijn er meerdere series van deze platen.

Trespa Izeon

Trespa Izeon is ideaal als gevelbekleding voor woningen. Deze platen leveren een mooi eindresultaat op en gaan bovendien lang mee.

Trespa Meteon

Daarnaast is er Trespa Meteon. Deze serie is speciaal ontwikkeld voor uiteenlopende buitentoepassingen. Vooral voor grotere gebouwen zijn Trespa Meteon platen uitstekend geschikt.

Trespa TopLab

Een andere optie is Trespa TopLab. Deze platen zijn bedoeld voor laboratoria. Trespa platen zijn namelijk niet alleen heel stevig, maar ze zijn ook geschikt voor hygiënische omgevingen.

Hoe kun je Trespa platen gebruiken?

Trespa platen zijn veelzijdig. Zowel binnen als buiten kunnen deze platen gebruikt worden. Binnen je woning kun je een Trespa plaat gebruiken als douchewand, bureaublad of achterwand in de keuken. Buitenshuis worden deze platen frequent gebruikt als gevelbekleding voor zowel woningen als grotere gebouwen.

Ook voor bedrijven biedt dit materiaal een hoop mogelijkheden. Trespa platen kun je inzetten als gevelbekleding voor een kantoor, maar ook als materiaal voor reclameborden.

Ook voor schuttingen, boeiboorden, dakkapellen en garageboxen is deze plaat geschikt. Doordat je deze platen kunt zagen, lijmen, frezen, boren en schilderen, zijn er nog veel meer toepassingen mogelijk. Tijdens de montage kun je gebruik maken van de HPL schroeven uit ons assortiment.

Trespa op maat bestellen bij Plexideal

Trespa op maat bestellen? Je doet het bij Plexideal. Wij beschikken over een uitgebreid assortiment. Hierin vind je platen in allerlei soorten en maten. Ook op het gebied van de kleur van de plaat is er een hoop mogelijk. Daarnaast ontdek je binnen ons aanbod passende HPL schroeven voor deze platen. Naast Trespa platen kun je bij Plexideal ook terecht voor plexiglas, polycarbonaat, aluminium sandwichplaten, polyetheen en meer. Dit alles koop je bij ons voor scherpe prijzen.

Ook Trespa platen kunnen we op maat voor je maken. Zo kunnen ze toegepast worden op de manier die jij voor ogen hebt. Van gevelbekleding tot aan het dakkapel, van laboratoria tot aan je eigen keuken: zowel binnen als buiten kunnen deze platen op uiteenlopende manieren toegepast worden. Neem gerust een kijkje binnen ons aanbod en ontdek zelf de mogelijkheden van dit materiaal.