Geplaatst op door Nicole Meijer

Tuinkas gemaakt uit Polycarbonaat

Ben je op zoek naar het meest ideale materiaal voor jouw tuinkas? Kies dan voor de kunststof: Polycarbonaat. Polycarbonaat is namelijk niet alleen stevig, duurzaam en uv-bestendig maar ook nog eens in verschillende kleuren te verkrijgen. Eén van onze klanten heeft deze kunststof daarom gebruikt bij de maak van zijn tuinkas. Ben je benieuwd naar zijn ervaring en wil je meer weten over de voordelen van Polycarbonaat? Lees dan vooral verder!

 

Waarom is Polycarbonaat geschikt voor een tuinkas?

Wanneer je op zoek bent naar “ramen” voor jouw tuinkas, dan is Polycarbonaat een echte aanrader. In tegenstelling tot glazen ramen is Polycarbonaat 250 keer sterker! Ook is het flexibeler en 50% lichter dan glas.

Deze kunststof wordt vaak omschreven als vandalisme- en inbraakbestendig. Mocht deze kunststof bij uitzondering toch breken, dan heb je geen last van scherpe splinters of scherven. Als het kapot gaat, breekt Polycarbonaat namelijk gewoon in stukken af.

 

Weersbestendig

Polycarbonaat verkleurt als het in aanraking komt met zonlicht. Er zijn echter ook Polycarbonaat platen die voorzien zijn van een uv-beschermlaag. Deze beschermlaag zorgt ervoor dat de plaat niet verkleurt en UV licht er niet doorheen kan komen. Zonlicht komt er uiteraard nog wel doorheen. Dit maakt Polycarbonaat uiterst geschikt voor tuinkassen waar je snijbloemen of groene potplanten in kweekt.

 

Mijn planten hebben UV nodig

Zijn de planten die je kweekt wel uv nodig? Dan kun je kiezen voor Plexiglas. Plexiglas is van zichzelf uv-bestendig waardoor het niet verkleurt en verweert. Daarentegen gaat er ook geen UV licht doorheen. Er bestaan echter UV-doorlatende Plexiglas platen. Deze kun je gebruiken wanneer de planten in jouw tuinkas UV nodig zijn. Bovendien is Plexiglas sterker dan glas, maar niet zo sterk als Polycarbonaat. Plexiglas is namelijk 30 keer sterker dan glas terwijl Polycarbonaat 250 keer sterker is. Beide zijn echter wel de helft lichter dan glas. Hierdoor kun je beide kunststoffen makkelijk toepassen of bevestigen.

 

Kunststof in verschillende kleuren en diktes

Polycarbonaat is bij Plexideal in helder, opaalwit en in de kleur “smokey” verkrijgbaar. Ook is Polycarbonaat in verschillende diktes te bestellen. Bij ons kun je bijvoorbeeld kiezen uit 2 t/m 8 millimeter en 10, 12 en 15 millimeter dikte.

Kies je echter voor Plexiglas? Dan kun je zelfs kiezen voor een dikte van 20 millimeter! Twijfel je over de kleur of dikte die jij nodig bent voor jouw tuinkas? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen jou graag verder.

 

tuinkas van polycarbonaat
tuinkas van polycarbonaat

Reactie van onze klant:

“Wij zijn zeer tevreden over het materiaal en de hulp die wij hebben gekregen bij onze bestelling. Inmiddels hebben wij de tuinkas aan diverse mensen laten zien die zelf ook een kweekastje in de tuin hebben. Nu hebben zij ook een idee over hoe een tuinkas van Polycarbonaat eruit ziet.”

 

Polycarbonaat op maat bestellen

Bij Plexideal kun je niet terecht voor volledige tuinkassen. Wel kun je bij ons terecht voor kunststof op maat. Zo kun je bij ons Polycarbonaat, Plexiglas, Trespa, Dibond, Polyethyleen en PVC schuim op maat bestellen. Deze materialen kunnen wij voor jou zagen, frezen, lasersnijden en/of buigen. Het op maat zagen van kunststof bieden wij gratis aan.

 

Hoeveel kost een kunststof plaat op maat?

Ben je benieuwd hoeveel het kost om kunststof op maat te laten zagen? Neem dan een kijkje in onze webshop. Zodra je het gewenste materiaal, kleur en dikte hebt gekozen, kun je de afmetingen invoeren. Wanneer dit is ingevoerd zie je direct een prijs verschijnen.

 

Hoeveel kost het lasersnijden van kunststof?

Wil je liever kunststof laten lasersnijden? Via CutWise kun je eenvoudig jouw tekening, de gewenste materialen, diktes en aantallen doorgeven. Vervolgens krijg je binnen 10 seconden een offerte op maat. Wanneer je de offerte omzet tot een order kun je het orderproces live volgen! Meer informatie over CutWise lees je in onze blog: kunststof platen lasersnijden? Vraag je offerte aan via CutWise!

 

Hoeveel kost het buigen of frezen van kunststof?

Wil je kunststof laten buigen of frezen? Of wil je meerdere bewerkingen met elkaar combineren? Neem dan contact met ons op.