Geplaatst op door Nicole Meijer

8 redenen waarom Trespa geschikt is als dakkapel

Ben je op zoek naar bedekking voor op jouw dakkapel? Kies dan voor Trespa (HPL). Met Trespa ben je verzekerd van een sterke bedekking op de wanden van jouw dakkapel. Aangezien een dakkapel blootgesteld wordt aan invloeden van het weer, is het verstandig om te kiezen voor een duurzaam en sterk materiaal. Trespa voldoet volledig aan deze eigenschappen. Trespa brengt echter nog meer voordelen met zich mee. In deze blog vertellen wij jou 8 redenen waarom Trespa geschikt is als dakkapel.

Wat is Trespa?

Trespa één van de merknamen van HPL, dat staat voor “High Pressure Laminate”. Deze kunststof bestaat uit houtvezels die onder zeer hoge druk zijn samengeperst. Door deze productiemethode heeft HPL een hele dichte kern. De kern wordt vervolgens voorzien van een harde fenolhars toplaag. Deze samenstelling maakt HPL een uiterst duurzaam en slijtvast plaatmateriaal.

Bij Plexideal kun je Trespa platen op maat laten frezen. Neem hiervoor gerust contact met ons op of upload je DXF bestand via CutWise en ontvang direct een offerte op maat.

De 8 voordelen van Trespa

Trespa heeft vele voordelige eigenschappen. Zo is het onder andere:

  1. Sterk
  2. Slijtvast
  3. Duurzaam
  4. Schilderen is onnodig
  5. Vandalismebestendig
  6. Onderhoudsvrij
  7. Gaat langer dan 30 jaar mee
  8. UV-bestendig en geschikt voor buiten

Verder in deze blog gaan wij dieper in op deze voordelen.

Trespa monteren

HPL krimpt en zet meer uit dan andere kunststoffen. Om kromtrekken te voorkomen dien je hier tijdens het monteren rekening mee te houden. Dit kun je doen door het materiaal de nodige ruimte te geven. Geef de plaat daarom altijd een speling van 10mm rondom.

Bevestiging met schroeven

Voor het geven van voldoende speling gebruik je de middelste schroef als fixatiepunt, zodat de plaat vanuit dit punt naar buiten toe zal uitzetten. Dit middelpunt geef je een boorgat met een diameter van 5 mm.

Houd voor de schroeven boven en onder dit punt een schroefgat van 8 mm aan. Zo kan de plaat achter de kop van de schroef uitzetten en krimpen. Let hierbij op dat je de schroeven niet strakker dan handvast aandraait.

Bevestiging met lijm

Als je Trespa schroefloos wilt bevestigen, kun je het beste kiezen voor Bostik Paneltack. Deze soepele lijm vangt het werken (uitzetten en krimpen) van HPL platen bij temperatuurverschillen goed op.

Zorg ervoor dat de ondergrond waarop je de plaat bevestigt schoon en ontvet is. Hiervoor kun je gebruik maken van Bostik Primer Paneltack. Tevens is het verstandig om ook de achterkant van de Trespa plaat af te nemen met deze primer.

Dakkapel-Trespa-HPL
Dakkapel Trespa

Onderhoud Trespa dakkapel

HPL houdt amper vuil vast, dankzij de dichte structuur van de toplaag. Hierdoor is het schoonmaken van deze platen zo goed als overbodig. Ook is het een buitengewoon duurzaam materiaal. Het gaat op zijn minst namelijk 30 jaar mee.

Wij leveren HPL in de meest gebruikelijke RAL kleuren. Zowel bij plaatsing als bij onderhoud is het schilderen van je dakkapel hierdoor niet langer aan de orde.

Bestand tegen alle weersomstandigheden

De toplaag van HPL zorgt ervoor dat het materiaal uitstekend bestand is tegen regen. Daarnaast zijn de platen UV-bestendig. De platen kleurvast zijn dus kleurvast. Zelfs bij langdurige blootstelling aan zonlicht. Dit is uiteraard van groot belang voor de bedekking van een dakkapel. Ook zullen Trespa platen niet bezwijken tijdens een zware storm. HPL weerstaat namelijk alle weersomstandigheden.

HPL biedt nog veel meer mogelijkheden in en rondom het huis. Zo zie je vaak gevelbekleding en boeidelen die uit Trespa gemaakt zijn. Ook hiervoor zijn wij de aangewezen leverancier.

Wat is Trespa Izeon®

Trespa Izeon® is een specifieke Trespa soort. De Izeon® serie staat bekend om zijn scherpe prijs/kwaliteitverhouding. Daarnaast is het geliefd, omdat het beschikbaar is in standaard RAL-kleuren. Deze vind je tevens terug in ons assortiment.

Alle Trespa platen die buiten de standaard RAL kleuren vallen, valt onder de soort: Trespa Meteon®.
Trespa Izeon® wordt veelvuldig gebruikt bij simpele geveloplossingen, waaronder boeidelen en gevelbekleding.

Trespa op maat laten frezen

Een HPL plaat is extreem hard. Hierdoor kan het lastig zijn om zelf bewerkingen uit te voeren met dit materiaal. Vooral wanneer je niet over de juiste gereedschappen beschikt. Je kunt daarom bij ons terecht voor maatwerk op het gebied van HPL frezen. Elke vorm is bij ons mogelijk. Tevens kunnen wij tapgaten erin verwerken, zodat je je Trespa platen eenvoudig kunt vast schroeven.

Trespa-dakkapel
Trespa / HPL gefreesd

Wat kost een dakkapel van Trespa?

Wanneer je een tekening van jouw dakkapel opslaat als DXF bestand, kun je je prijs makkelijk en snel berekenen met de volledig automatische offerte- en ordersysteem CutWise. Al binnen 10 seconden ontvang je een offerte op maat binnen jouw CutWise account. Vervolgens kun je de offerte eenvoudig omzetten in een order. Bovendien hanteert CutWise levertijden vanaf 3 werkdagen binnen Nederland.

Heb je geen DXF bestand, maar wil je wel graag een offerte ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op.