Geplaatst op door Bakschik

Wat is het verschil tussen budget en “normaal” (gegoten) Plexiglas?

Sta jij op het punt Plexiglas te bestellen, maar weet je niet of je budget Plexiglas of gegoten Plexiglas nodig hebt? In deze blog leggen wij je het verschil uit.

Wat is geëxtrudeerd Plexiglas (XT / Budget)?

Geëxtrudeerd Plexiglas is goedkoper dan gegoten Plexiglas. Het staat daarom ook wel bekend als Budget Plexiglas. Er is echter een reden dat het goedkoper is. Budget Plexiglas is namelijk geëxtrudeerd. Dit houdt in dat het tijdens de productie over een plaat is uitgewalst.

Door het uitwalsen wordt het over de plaat uitgestrekt, waardoor er spanning in het materiaal ontstaat. Hierdoor is het makkelijker breekbaar en dus moeilijker te bewerken. Het uitwalsen zorgt er daarentegen voor dat het materiaal in de dikte maatvaster is dan bij gegoten Plexiglas.

Wat is gegoten Plexiglas (GS)?

Gegoten Plexiglas wordt tijdens de productie namelijk over een plaat uitgegoten en uitgehard. Hierdoor kan er een kleine maatafwijking zitten in de dikte van het materiaal.

Een voordeel van dit productieproces is dat er minder spanning in het materiaal zit dan bij Budget Plexiglas, waardoor het makkelijker te bewerken is.

Welke soort raden wij aan?

Bij budget en gegoten Plexiglas zie je geen verschil in uiterlijk en helderheid. Als je dus een op maat gezaagde plaat nodig bent, zonder speciale bewerkingen, dan raden wij je budget Plexiglas aan. Hierdoor bespaar je namelijk kosten. Zijn er meerdere bewerkingen nodig? Dan raden wij gegoten Plexiglas aan, omdat dit minder snel breekt en daardoor makkelijker te bewerken is.

Plexiglas bestellen

Hopelijk weet je door deze blog nu welke soort Plexiglas jij nodig hebt. Wil je Plexiglas bestellen? Neem dan een kijkje in onze webshop.