Geplaatst op door Nicole Meijer

Deurbordje van Plexiglas

Plexiglas kan voor diverse toepassingen ingezet worden. Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt als wanddecoratie, reclamebord of als informatiebord. Ook deurbordjes waarop een naam en huisnummer staat kunnen uit Plexiglas gemaakt worden. In deze blog gaan wij hier dieper op in. Zo kom je te weten hoe een Plexiglas plaat bewerkt wordt tot een deurbordje, maar ook uit welke soorten materialen een deurbordje gemaakt kan worden. Daarnaast vertellen wij in welke kleuren een Plexiglas deurbordje verkrijgbaar is en waar je Plexiglas op maat kunt bestellen.

Welke soorten materialen worden gebruikt voor deurbordjes?

Deurbordjes vind je terug op meerdere locaties. Denk bijvoorbeeld aan toiletten, op de gang, in een vergaderruimte of bij de in- en uitgang. Deurbordjes kunnen onder andere uit Plexiglas gemaakt worden. Echter behoren andere materialen ook tot de mogelijkheden. Zo is het mogelijk om deurbordjes uit hout, aluminium of Dibond te maken. Deze materialen kunnen op diverse manieren bewerkt worden. Een aantal voorbeelden van bewerkingen zijn bedrukken, graveren, zagen, frezen en lasersnijden.

Plexiglas bewerken tot deurbordje

Plexiglas deurbordjes worden doorgaans gezaagd of lasergesneden. Daarbij komt ook het frezen om de hoek kijken. Het frezen van schroefdraad is namelijk ook nodig om een deurbordje op te kunnen hangen. Daarna wordt het Plexiglas bedrukt of gegraveerd zodat het vervolgens gebruikt kan worden als deurbordje.

deurbordje van Plexiglas

Plexiglas is makkelijk bewerkbaar

Doordat Plexiglas niet versplintert, is dit materiaal makkelijk bewerkbaar. Dit maakt het zagen en lasersnijden van deze kunststof eenvoudig om te doen. Echter is dit niet het enige voordeel van Plexiglas. In onze blog: de vele voordelen van Plexiglas lees je hier meer over.

Meer informatie over de bewerkingsmogelijkheden van Plexiglas vind je in onze blogs:

Doorzichtig Plexiglas of in kleur

Wanneer je Plexiglas wilt toepassen als deurbordje, kun je kiezen uit doorzichtig of gekleurd Plexiglas. Ook heb je keuze uit verschillende plaat diktes. Bij Plexideal heb je bijvoorbeeld keuze uit een minimale dikte van 2 millimeter en een maximale dikte van 20 millimeter Plexiglas. Daarbij kun je kiezen uit kleuren zoals:

Plexiglas plaat op maat

Wil jij Plexiglas op maat maken? Bij Plexideal kun je Plexiglas gratis op maat laten zagen. Ook kun je bij ons terecht voor het lasersnijden, frezen en buigen van Plexiglas. Ben je toch op zoek naar een andere soort kunststof? Ook dan kun je bij ons terecht. Naast Plexiglas bieden wij namelijk ook op maat gemaakte Trespa (HPL), Alupanel (Dibond), Polycarbonaat, Polyethyleen (PE) en PVC schuim platen aan. Voor meer informatie over kunststoffen en het bewerken ervan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen jou graag verder.

Meer informatie over Plexiglas kun je vinden op onze pagina over Plexiglas of in onze andere blogs: